Forside * Nyheder

Google Assistant får en kæmpe AI-opgradering

-

(Foto: Charles Deluvio/Unsplash/Wikimedia Commons)

Google vil koble sin assistent op på en AI-sprogmodel i stil med dem, der driver ChatGPT og Googles egen Bard-chatbot.

Forleden kunne vi bringe nyheden om at en række af Googles smartenheder ikke som forventet ville blive opgraderet til Fuchsia OS. Det stod ikke helt klart, hvorfor Google havde valgt at holde en masse af deres enheder med Google Assistant ombord udenfor Fuchsia-økosystemet.

Men nu ved vi måske hvorfor. Det amerikanske nyhedsmedie Axios har fået lidt af et scoop op under neglene, nemlig en intern email, der forklarer, at Google Assistant nu står overfor en stor opgradering – med AI og LLM’er i stil med ChatGPT.

Annonce:

Googles VP of Engineering, Peeyush Ranjan, og produktchefen Duke Dukellis står bag e-mailen, hvori de beskriver en større omstrukturering af Assistant-teamet. Selve teamet bag Assistant bliver skåret ned, og samtidig får teamet en mere direkte forbindelse til Googles AI-udviklere. Det betyder et farvel til et ”mindre antal medarbejdere” ifølge e-mailen.

Det essentielle i e-mailen for os brugere udenfor Googleplexet er naturligvis ikke så meget omstruktureringerne, men derimod, hvad de kommer til at betyde for Assistant. Ifølge Ranjan og Dukellis står Assistant overfor en opgradering, der vil sætte turbo på den virtuelle assistent med AI og LLM’er.

”Supercharged” virtuel assistent

”Vi har en kæmpe mulighed for at udforske, hvordan en turboladet (”supercharged”) Assistant med den nyeste LLM-teknologi kunne se ud”, skriver de to chefer. Men de tilføjer også, at arbejdet allerede er sat i gang.

Det ser med andre ord ud til, at LLM’er som LaMDA, der er bag Googles Bard-chatbot, nu skal integreres i Assistant. Og det betyder en overgang til en ny teknologi, hvilket naturligt nok kræver nye hænder på holdet.

Googles CEO, Sundar Pichai åbnede Google I/O tilbage i maj med en melding om at firmaets AI-tiltag skal kunne hjælpe alle (Foto: Rec.dk)

”En del af holdet er allerede i gang med at projektet, og starter med den mobile platform”, hedder det i emailen. Vi kommer formentlig til at høre mere i løbet af de kommende dage, for cheferne fortæller at de vil holde informationsmøder for medarbejerne allerede fra i morgen.

Massefyring, men fra et stort hold

Axios’ kilder siger, at det ”mindre antal medarbejdere”, der bliver fyret, måske ikke er så lille endda. Der skulle være tale om ”dusinvis” af fyringer, men det skal ses i relation til, at der er ”tusinder” af mennesker i Google-organisationen, der arbejder på Assistant.

Ranjan og Dukellis skriver til sidst i emailen, at de ”fortsat er dybt dedikerede til Assistant og er optimistiske, når det gælder dens fremtid”. Dette skal ses i forhold til, at både Amazon og Google nedskalerede sine satsninger på virtuelle assistenter sidste år, skriver Axios.

Det er et naturligt skridt for virtuelle assistenter som Google Assistant at blive understøttet af LLM’er, så assistenterne bedre kan forstå, hvad deres ejere mener, når de taler til dem. Det lader også til, at det er et eftertragtet produkt, hvis man skal vurdere det ud fra, at folk selv begyndte at koble Apples Siri op på ChatGPT, da modellen blev sluppet ud til verden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.