Forside Nyheder

Øretelefonerne der giver bedre søvn er tilbage

-
(Foto: Ozlo Sleep)

Tre tidligere Bose-medarbejdere har under navnet Ozlo Sleep relanceret Boses nedlagte Sleepbuds-produkt med nogle gevaldige, nye fordele.

Snorken og andre højlydte sove-lyde kan skabe problemer i ethvert forhold, uanset hvor højt, du elsker din bedre halvdel. Flere teknologiske løsninger på dét problem er blevet præsenteret gennem tiden, men ingen af dem er rigtigt slået igennem (med mindre, din partner ligefrem har søvnapnø).

Tættest på kom Bose, da de for nogle år tilbage lancerede Sleepbuds. Disse øretelefoner var så små og komfortable, at du uden problemer kunne sove med dem i ørerne. Og ud over den fysiske øreprop-dæmpning af lydene fra personen ved siden af, kunne de også dække over disse med afslappende musik, naturlyde eller hvid støj.

Annonce:

Desværre var Sleepbuds ikke nogen succes. Den første generation af dem havde problemer med batterierne, og den næste generation var nok for dyre i forhold til, hvad folk forventer af øretelefoner i vore dage. Det lod ikke til at Bose kunne få folk til at betale den samme pris for et par avancerede ørepropper, som et sæt premium-øretelefoner koster.

Derfor droppede Bose Sleepbuds, til stor ærgrelse for den mindre gruppe af dedikerede fans, som ørepropperne havde (inklusive undertegnede skribent, i øvrigt). Men disse fans kan nu glæde sig over, at tre tidligere Bose-medarbejdere nu har besluttet sig for at genoplive Sleepbuds under et nyt firmanavn.

Lyt til hvad som helst, når du sover

Det firmanavn er, til trods for at firmaet er amerikansk og ikke norsk, Ozlo Sleep. På grund af den tætte relation til Bose har Ozlo Sleep oven i købet lykkedes med at beholde Sleepbuds-navnet. Desværre har Ozlo Sleep også beholdt den høje pris på omkring 300 dollar (omkring 2.000 kroner). Men der er en række spændende nyheder i den nye version, der kan opveje prisen.

Den største nyhed er nok, at du nu også kan lytte til din yndlingsmusik i Sleepbuds. Det var et stort problem i de første modeller, at de ikke kunne bruges som almindelige øretelefoner. Men nu kan du streame hvilket som helst lydindhold til Sleepbuds via Bluetooth, og selv om den diminutive størrelse næppe giver en lydkvalitet á la Sony eller Sennheiser, er det alligevel et stort skridt fremad.

(Foto: Ozlo Sleep)

Det store spørgsmål er, hvad streaming gør ved batterilevetiden. På de tidligere modeller leverede Sleepbuds 10 timers afspilning på en opladning, men dette var uden radiokontakt med en smartphone. I stedet uploadede man lydene til hukommelseschippen i ørepropperne. Ozlo Sleep lover stadig 10 timers batterilevetid, men om det også holder med Bluetooth slået til, står ikke helt klart.

En anden nyhed er at der nu er søvntracking indbygget i Sleepbuds. Ikke bare i selve ørepropperne, der nu kan monitorere dit åndedræt og dine søvnstadier natten igennem og give dig en rapport i den tilhørende app næste morgen. Men også i ladeæsken, der måler temperatur og lys i soveværelset for at give anbefalinger i app’en til, hvordan du kan sove endnu bedre.

Ifølge Fast Company har Ozlo Sleep hentet ti millioner dollar hjem i financiering til projektet fra investorer. Men alligevel har firmaet valgt at bruge Kickstarter som springbræt for de nye Sleepbuds – og de sender dem gerne til EU. De små ørepropper er voldsomt populære. Med 29 dage tilbage af crowdfunding-perioden har Sleepbuds hentet over 167.000 dollar hjem i skrivende stund, selv om målet kun var 28.800 dollar. Og pengene vælter stadig ind, mens disse ord skrives.

Annonce:
Forrige artikelRansomware Angreb på CloudNordic lammer firma og kunder
Næste artikelSamsung præsenterer to nye Gamingskærme på Gamescom 2023
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.