Forside * Nyheder

TCLs nye smartphones har papir-agtige skærme

-
(Foto: TCL)

Der er dog også tale om smartphones i lavprisklassen med nogle lidt besynderlige hardwarekonfigurationer.

Smartphones med indbyggede e-Ink-skærme i stil med dem man finder på e-læsere er ikke noget nyt. Selv om kun få producenter har vovet at eksperimentere med dem som primære smartphone-skærme, har vi tidligere set dem som ekstra-skærme på smartphones og cases, der dog ikke ligefrem kan kaldes mainstream.

Nu vil den kinesiske skærmgigant TCL dog prøve noget lignende – og denne gang som hovedskærm. Det skal med det samme siges, at der ikke er tale om en e-Ink-skærm, men derimod et relativt normalt skærmpanel (TCL holder de nærmere specifikationer tæt til kroppen), der har fået en overfladebehandling, der får den til at ligne en e-læser med e-Ink. Det sidste skulle også få skærmen til at føles som papir.

Annonce:

Denne kombination af en særlig coating og almindelig LED–baseret skærmteknologi skulle være særlig rar at bruge i længere tid ad gangen, hvis du f.eks. læser meget på skærmen og har tendens til at få tørre øjne – eller decideret ondt i øjnene.

TCL kalder teknologien for NXTPAPER, og introducerede den tilbage i 2020. Tidligere i år præsenterede TCL så version 2.0 af teknologien under MWC, hvor den blandt andet var at finde i nogle nye tablets.

Den dyre version er mere skrabet

Men selv om TCL til at starte med sagde, at de ikke ville putte NXTPAPER i smartphones, er det præcis, hvad de netop har gjort. TCL 40 NXTPAPER og TCL 40 NXTPAPER 5G er et par telefoner til det lille budget, der har den øjenvenlige skærm ombord. De ser også ud til at være konfigureret lidt besynderligt.

Som navnet antyder er TCL 40 NXTPAPER kun 4G-kompatibel, men til gengæld har resten af smartphonen bedre specs end 5G-storebroderen. Den har en 6.78” NXTPAPER-skærm med FHD+-opløsning med et 32MP knaphuls-selfiekamera på fronten. Bagpå sidder der et 50MP hovedkamera. Den kører med MediaTeks Helio G88-SoC, som i den grad må siges at være i mellemklassen. Chippen har 8GB RAM at lege med og der er 256GB lagerplads.

(Foto: TCL)

5G-udgaven har en mindre skærm end 4G-versionen. Dens NXTPAPER-skærm er kun på 6,5” og har en mindre opløsning på 720×1612 pixels. Et kamerahak i toppen giver plads til et selfiekamera med kun 8MP, men det ser i det mindste ud som om, der er det samme 50MP-kamera bagpå som på den billigere 4G-version.

Fordi den skal kunne håndtere 5G, kører den dyre version af TCL 40 NXTPAPER med MediaTeks MT6833v-processor, der dog ikke er meget hurtigere end chippen i den billige version. Der er også kun 6GB RAM at lege med, men de 256GB lagerplads er den samme. Sidstnævnte kan i øvrigt udvides med microSD på begge udgaver.

Potentielt laaaang batterilevetid

Men hovedfeaturen her er helt klart skærmen, der ifølge TCL leverer en 25% højere kontrast end e-Ink. Eftersom kontrasten netop er en af e-Inks helt store fordele, må det siges at være værd at lægge mærke til. TCL påstår også at NXTPAPER kan levere 65% mere strømeffektivitet i forhold til e-Ink, der i forvejen ikke bruger ret meget strøm.

Der sidder et 5.000 mAh-batteri i begge udgaver, så man kan forestille sig, at de kan holde ret længe på en opladning, måske i adskillige dage. Men vi må vente på, at nogle tests bliver publiceret, før vi kan sige det med sikkerhed. Det lave batteriforbrug skulle være til trods for at TCL lover op til 500 nits lysstyrke på skærmen, der i forvejen er nemmere at se på udendørs på grund af den specielle, papirsagtige coating.

Men, som det altid er tilfældet med mellemklasse-smartphones, så er det den lave pris, der er hovedfeaturen. Begge smartphones kommer i butikkerne i Europa i oktober. 5G-versionen koster 249 Euro (omkring 1850 kroner), mens 4G-versionen kan fås for 199 Euro (ca. 1480 kroner).

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.