Forside * Nyheder

Microsoft har åbenbart længe drømt om at købe Nintendo

-
(Foto: Microsoft/Nintendo)

En e-mail fra spilchefen Phil Spencer der netop er kommet for dagens lys, viser, at Microsoft forfærdelig gerne vil overtage Nintendos hardware-produktion, hvis ikke hele virksomheden.

De tre store spilkonsol-producenter kunne i virkeligheden blot have været to, hvis Microsoft havde fået sin vilje. Nyligt afslørede dokumenter viser, at Microsoft har prøvet at købe Nintendo ad flere omgange.

Dokumenterne er kommet frem i forbindelse med udredningen af, hvorvidt Microsoft skal have lov til at købe spilfirmaet Activision Blizzard. Afsløringen er altså kommet i forbindelse med de samme dokumenter, hvorfra informationer om den kommende Xbox blandt andet er blevet lækket.

Annonce:

Microsofts spil-chef, Phil Spencer sendte i 2020 en email til to af firmaets marketingchefer, Chris Capossela og Takeshi Numoto, om hvordan Nintendo var et primært mål for opkøb, og at hvis noget amerikanske firma skulle overtage den japanske spil-gigant, skulle det være Microsoft.

Ifølge Spencer var Microsoft på det tidspunlt det eneste amerikanske firma med nok penge på kontoen og en tilstrækkelig stor spilstrategi til at et Nintendo-køb gav mening. Det var nærmest personligt for Spencer, der omtalte en eventuel overtagelse af Nintendo som ”en karriere-definerende begivenhed”.

Nintendo var ”ved at falde om af grin”

Spencer argumenterede endda for, at Nintendo-købet gav mening i forhold til at investeringsselskabet VentureAct Capital, der har en plads i Microsofts bestyrelse, for nylig havde investeret kraftigt i Nintendo. Nintendos bestyrelse, derimod, har i mange år fulgt en tilbageholdende strategi uden ret store ambitioner om udvidelser.

Desuden sad Nintendo i 2020 på ”en stor bunke penge” ifølge Spencers email, hvilket ikke ligefrem gjorde dem sultne efter at sælge. Og sådan har det været i et stykke tid. Det ved vi, fordi tankerne i Spencers email ikke er nye.

Microsoft har tidligere forsøgt at købe Nintendo. Tilbage i 2021, da Bloomberg fejrede Xbox’ens 20-års jubilæum, fortalte en af spilkonsollens skabere, Kevin Bachus, om første gang, en Microsoft-overtagelse blev foreslået til Nintendos bestyrelse.

”De var ved at falde om af grin”, fortalte Bachus til Bloomberg, ”hvis du kan forestille dig, at en gruppe mennesker griner ad dig i en hel time, så var det sådan, det føltes”. Siden har Microsoft forsøgt at overtale Nintendo til at lade dem overtage Nintendos hardware-produktion, men heller ikke det er gået specielt godt.

Det sidste lader dog stadig til stadig at ligge Phil Spencer på sinde. I sin email skriver han at ”Nintendo er længe om at indse, at firmaets fremtid ligger på andres hardware-platforme end dets egen hardware”. En smiley er tilføjet, formentlig for at indikere, at Spencer ikke anser spillet som værende slut endnu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.