Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Oplysninger om næste års nye Xbox-modeller er lækket

-
Ny Xbox Series X. Billede fra FTC vs. Microsoft

En aktuel sag mellem Microsoft og de amerikanske handelsmyndigheder har afsløret næste års nye Xbox-modeller

Microsoft har tilsyneladende en overraskelse i vente for gamere i 2024. En række nye oplysninger om virksomhedens næste Xbox Series X-konsol er blevet lækket i dokumenter i forbindelse med en sag mellem Federal Trade Commission (FTC) og Microsoft. Det skriver The Verge.

FTC er ved at undersøge om der kan gives tilladelse til at Microsoft køber spiludvikleren Activision Blizzard, og i den forbindelse er dokumenterne om næste års mulige Xbox-modeller kommet frem.

Annonce:

Den kommende konsol, kodenavnet “Brooklin”, skiller sig ud med sit markant mere cirkulære design, som adskiller sig markant fra det nuværende design. Derudover vil den nye Xbox Series X være uden diskdrev, hvilket indikerer en større vægtning af digital distribution.

Yderligere opgraderinger omfatter en fordobling af lagerpladsen til 2 TB og en ny front-USB-C-port, der også understøtter opladning. Den største overraskelse kan dog være den nye controller, “Sebille”, som lover en række innovative funktioner.

Controlleren vil indeholde et accelerometer til gyro-understøttelse, et nyt tofarvet design og forbedret trådløs forbindelse, inklusive direkte skytilslutning, Bluetooth 5.2 og en opdateret “Xbox Wireless 2”-forbindelse. Brugere kan også forvente “præcis haptisk feedback” og interessant nok, vil controllerens haptiske funktioner også fungere som højttalere.

På den tekniske side har den nye konsol fået et løft med understøttelse af Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 og en reduceret chipstørrelse på 6 nm. Alt dette, mens strømforbruget forventes at falde med 15%.

Billede fra FTC vs. Microsoft

Microsofts dokumenter afslører også planer for en opdateret Xbox Series S-konsol med 1 TB lagerplads, som også vil indeholde den nye Sebille-controller. Selvom der netop er blevet lanceret en sort version af Xbox Series S, tyder det på, at en yderligere opdatering med de nye trådløse specifikationer er på vej i 2024.

Interessant nok indeholder lækkene også oplysninger om fremtidige planer for konsoltilpasning gennem Microsofts Xbox Design Lab-program og en opdateret Elite-controller, der indeholder funktionerne fra Sebille.

Billede fra FTC vs. Microsoft

Efter den aktuelle tidsplan forventer Microsoft at lancere den opdaterede Xbox Series S i september 2024, efterfulgt af den nye Xbox Series X i november næste år.

Det er dog endnu uvist om dette læk kan påvirke Microsofts marketingplaner for de nye konsoller, men mon ikke at Xbox-gamere venter med spænding på den officielle bekendtgørelse, hvornår end den kommer.

 

Annonce:
Forrige artikelMens Telia skifter navn så beholder Call Me sit
Næste artikelGoogle forbedrer Bard – samtale-AI – nu med flere danske funktioner!
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.