Forside Nyheder

Nu kommer der Wi-Fi i øretelefoner

-
(Foto: Qualcomm)

Rækkevidden for trådløse øretelefoner ser ud til at blive udvidet en hel del med Qualcomms nye Snapdragon S7 og S7 Pro Gen 1-chips.

Overgangen til fuldt trådløse in-ear-øretelefoner er formentlig det største skift, vi har set i årevis – i hvert fald indenfor det teknologiske felt, der dækker personligt musikforbrug og afspilning af lyd i den personlige sfære.

Men det er et skift, der har krævet kompromiser. Kablede in-ear-øretelefoner lyder stadig bedre end trådløse på grund af den begrænsede båndbredde, som Bluetooth-standarden p.t. leverer. Og det er den samme Bluetooth-forbindelse, der ofte får lyden til at forsvinde, hvis du bevæger dig for langt væk fra kilden, såsom en smartphone.

Annonce:

Begge dele bliver dog forbedret i et par nye chips, som Qualcomm netop har annonceret ved deres Snapdragon Summit-konference. S7 og S7 Pro Gen 1 er chips, der er lavet til at blive sat i øretelefoner, og de kan noget ganske særligt.

Med en teknologi, som Qualcomm kalder Expanded Personal Area Network (EPAN), kan disse chips skifte over til Wi-Fi, når Bluetooth-forbindelsen bliver for svag. Med kun et ganske lavt strømforbrug kan disse chips koble sig på Wi-Fi-routere og -repeatere i stedet for Bluetooth.

Kræver en smartphone med Snapdragon 8 Gen 3

Overgangen til Wi-Fi skulle ske ganske glat og automatisk, og ifølge Qualcomm kan de to chips arbejde med såvel 2.4, 5, og 6GHz-båndene. Opkoblingen til Wi-Fi skal kun foretages én gang, og så vil øretelefoner med disse chips ombord automatisk skifte mellem Bluetooth og Wi-Fi-netværket efter behov.

Det betyder, at du ikke længere behøver at tage telefonen med dig, hvis du går og gør rent, mens du lytter til en podcast, for eksempel. Og under et telefonopkald kan du gå rundt i huset eller ud i haven, mens telefonen stadig ligger inde på stuebordet.

Med Wi-Fi bliver båndbredden naturligvis også større, så Qualcomm siger, at du kan streame op multikanals lossless-musik i op til 192 KHz (man må formode, dette er sample raten og ikke streaming-bitraten) over Wi-Fi-forbindelserne.

For at du kan tage del i disse lydglæder, kræver det dog at en del betingelser er til stede. Først og fremmest skal øretelefon-producenten vælge at putte disse chips i en model, du også gerne vil købe af andre årsager (herunder driver-kvaliteten, design, osv.) Dernæst (og det er nok nogwt mere begrænsende) virker Wi-Fi-funktionen kun på smartphones med en Snapdragon 8 Gen 3-chip ombord, eller en Snapdragon X Elite-chip i en computer.

Med andre ord skal man ikke forvente at få glæde af funktionen, hvis man f.eks. er Apple-bruger. Men det kan være et tegn på en tendens, der kan ende med at blive standard, hvis det altså fungerer nogenlunde ordentligt og ikke sluger al batteriet på én gang.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.