Forside Produkter Mobil

OnePlus’ kommende foldbare er en OPPO i forklædning

-
Dette lækkede billede af OnePlus Open er blevet gravet op af OnLeaks/SmartPrix og viser det store Hasselblad-kameramodul på bagsiden (Foto: OnLeaks/SmartPrix).

Vi begynder nu for alvor at se, hvordan de to mobilbrands kommer til at flyde over i hinanden efter “fusionen” for to år siden.

OnePlus og OPPO ”fusionerede” for to år siden. Når dette står i anførselstegn, er det fordi, der ikke rigtig var tale om to separate firmaer, der fusionerede. Begge mobil-brands er ejet af den kinesiske elektronikgigant BBK Electronics, der også ejer smartphone-brands som Vivo og RealMe.

”Fusionen” handlede mere om, hvad der skulle ske på indersiden af BBK med de to brands, der i højere grad skulle dele platforme og udviklingsressource. Pete Lau, medstifter af OnePlus og produktchef hos BBK, indikerede dengang, at kunderne formentlig ikke ville komme til at se ret meget til fusionen i praksis.

Annonce:

Men nu kommer så alligevel et eksempel på, hvordan de to brands er ved at smelte sammen – også på ”ydersiden”. The Verge har fået bekræftet direkte fra OnePlus, at firmaets kommende foldbare også bliver lanceret som en OPPO-smartphone med et andet navn.

Sådan ser OnePlus Open ud i udfoldet tilstand fra ydersiden. Hasselblad-kameramodulet er dog dækket til med pap her (Foto: Unboxing Therapy)

Ifølge udmeldingen fra OnePlus har Pete Lau selv bedt de to brands’ udviklingsteams om at samarbejde om den foldbare smartphone, med henblik på at lancere den under OnePlus-brandet i visse territorier og OPPO-brandet i andre. Det var dog ikke muligt at få bekræftet, i hvilke territorier, smartphonen får det ene eller det andet navn.

Kun navnet til forskel

Ifølge rygter skulle smartphonen komme til at hedde OnePlus Open de steder, hvor den sælges som en OnePlus-smartphone, hvilket formentlig kommer til at inkludere Danmark. I lande, hvor den lanceres under OPPO-brandet, vil den formentlig blive den tredje foldbare i Find N-serien, og altså hedde Find N3.

GSMArena har tidligere skrevet at en kommende foldbar smartphone med navnet OPPO Find N3 skulle blive eksklusiv til det kinesiske marked, så måske kommer den til at hedde OnePlus Open i alle andre lande end Kina.

Det vil delvis være på linje med den strategi, BBK har fulgt indtil videre med OPPO-brandet. F.eks. kom den foldbare Find N2 kun ud i Kina, mens en anden OPPO-foldbar, Find N2 Flip, kom ud i Europa for at give Samsung konkurrence på det mindre, foldbare format. Der skulle i øvrigt være en opfølger på vej til sidstnævnte i form af OPPO Find N3 Flip, der også gøre tilgængelig globalt.

I forhold til, hvad vi har hørt om specifikationerne på OnePlus Open/OPPO Find N3, så skulle den have en 7.82” skærm på indersiden og en 6.31” skærm på ydersiden. Du skulle kunne konfigurere den med op til 1TB lagerplads og 24GB RAM. OPPO Find N-serien er sat til at konkurrere med Samsung på prisen, så det kan vi nok også forvente at OnePlus Open kommer til. I Kina kostede den oprindelige OPPO Find N under 8.000 kroner.

Pete Lau har netop givet et interview til YouTube-kanalen Unboxing Therapy, hvor den nye telefon vises frem. Du kan se det herunder.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.