Forside * Featured

Google Messages ruster op i kampen mod iMessage

-
(Foto: Google)

1 milliard mennesker på verdensplan bruger nu Google Messages med RCS aktiveret og det fejrer Google med en række spændende, nye features i Messages-appen

Nyheden om at Apple vil begynde at understøtte RCS kom bag på mange, og selv om protokollen måske ikke bliver 100% integreret med iMessage, er det bestemt et skridt i den rigtige retning. Det lugter lidt af forbrødring i besked-kampen mellem Apple og Google.

Men nu har Google præsenteret endnu flere gode argumenter for at Apple bør vise interesse for RCS. Et af de helt tunge argumenter er, hvor mange mennesker, der nu bruger Google Messages med RCS aktiveret på verdensplan.

Annonce:

Dem er der nemlig nu en milliard af ifølge Google. Det skal sammenlignes med, at 28.8% af verdens 5.25 mia. smartphonebrugere foretrækker iPhone, så der er omkring 1,5 mia. iPhone-brugere på verdensplan, der må formodes at foretrække iMessage.

Der er naturligvis en hel del Android-brugere, der ikke bruger Google Messages, men f.eks. holder sig til producentens medfølgende besked-app, og det er heller ikke alle Google Messages-brugere, der har RCS aktiveret. Med andre ord er antallet af besked-sendende Android-brugere langt højere end antallet af iPhone-brugerne, taget i betragtning, at Android sidder på 70% af verdensmarkedet.

RCS haler ind

Der er dog ingen tvivl om, at RCS er i vækst, og er ved at hale ind på iMessage. Juniper Research meddelte i september, at de forventer at RCS kommer op på 1,1 mia. brugere allerede næste år, og hvis det er vækstraten vil RCS være mere udbredt end iMessage om blot få år.

(Foto: Google)

Google fejrer, at denne milepæl er nået ved at lancere nogle nye funktioner i Google Messages. Som altid kommer tilgængeligheden an på, hvilket land, du bor i, og hvilken Android-smartphone, du har. Visse af de nedenstående funktioner vil formentlig kun være tilgængelige på Pixel-telefoner, i hvert fald til at begynde med.

En af de sidstnævnte funktioner er formentlig Photomoji, eftersom funktionen benytter sig af Googles AI-teknologi. Det er en funktion i Google Messages, der kan lave et foto om til et reaktions-ikon á la en emoji. Du kan gemme disse og bruge dem i andre besked-tråde, og når du først har sendt dem, kan modtagerne også gemme dem og bruge dem.

Driller Apple igen

En anden ny funktion har med stemme-beskeder at gøre, altså de små, korte lydbidder, du kan sende i en besked-tråd. Ud over at Google nu har gjort lydkvaliteten af disse bedre ved at give dem en højere opløsning, kan du også anvende den såkaldte Voice Mood-funktion til at vælge 9 forskellige ”stemninger”, der kan akkompagnere din stemme-bid. Når du gør det, følger der små ikoner med lydbidden, der illustrerer stemningen i den.

Der er også nu 15 nye skærmeffekter, der aktiveres på både din og modtagerens skærm, når du skriver bestemte ting. Hvis du skriver, at det er begyndt at sne, begynder det f.eks. også at sne på skærmene, og ”Jeg elsker dig” ledsages af passende farver og følelsesladede illustrationer ifølge Google.

Endelig har Google også gjort det muligt at farvelægge dine besked-bobler efter din egen smag. Det er praktisk, fordi forskellige beskedtråde kan have forskellige boblefarver. Men det kan næsten ikke være andet end en henvisning til Apples insisteren på at gøre beskeder, der ikke sendes fra en iPhone, grønne i iMessage.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.