Forside Produkter Mobil

Googles iMessage-kamp lander hos EU-kommissionen

-
(Foto: Apple)

Sammen med to store teleselskaber har tech-giganten nu skrevet et brev til Europakommissionen, der lige nu undersøger om iMessage bryder den kommende DMA-lovgivning.

Vi har ad flere omgange skrevet om Googles indædte kamp for at få Apple til at gøre iMessage kompatibel med andre platforme end sine egne. Eller i det mindste rette iMessage ind efter RCS-standarden, der er er implementeret på Android og accepteret af de fleste mobiludbydere.

Nu åbner Google imidlertid en ny front i kampen mod de grønne beskeder i iMessage. Tech-giganten har besluttet at EU åbenbart ikke kun er en fjendtlig regerings-organisation, der udskriver bøder til dem, men også kan hjælpe med at få konkurrenterne til at rette ind.

Annonce:

Således har Google nu skrevet til Europa-kommissionen, og brevet har også nogle af Europas største telefonselskaber som medunderskrivere. Således har britiske Vodafone og Franske Orange begge sat deres navne under brevets tekst.

Brevet er indleveret til kommissionen i forbindelse med dennes undersøgelse af iMessage. Apples beskedtjeneste bliver lige nu undersøgt af Europa-kommissionen, der mistænker at iMessage bryder de nye regler, der er blevet vedtaget i den såkaldte Digital Markets Act eller DMA.

Apple som besked-Gatekeeper

DMA-lovpakken træder i kraft til næste år, og Apple er en af de såkaldte ”gatekeepers”, der er nævnt specifikt i loven som en virksomhed, der står særligt til regnskab overfor EU, en gruppe, der også inkluderer f.eks. Google og Samsung.

Apples iMessage kan være i strid med DMA, fordi sidstnævnte forbyder gatekeeperne i at favorisere deres egne systemer eller forhindre andre virksomheder i at benytte systemer, der har stor udbredelse på grund af gatekeepernes størrelse på markedet.

Google og de to teleselskaber argumenterer i brevet, som Financial Times har fået nys om, at iMessage har ”berigede” funktioner, som kun iOS-brugere har adgang til. Her mener Google formentlig, at fotos og videoer f.eks. får nedsat kvaliteten ganske kraftigt, når de sendes fra Android til iOS, samt de andre kommunikationsproblemer, der opstår mellem de to platforme.

Apples modargument er, at iMessage kun benyttes af en mindre del af markedet, og det er da også rigtigt, at iOS kun udgør 30% af det globale marked for aktive mobil-OS’er lige nu. Men Apples markedsandel er noget højere, når man udelukkende fokuserer på EU. I en udtalelse til medierne siger Apple, at de ”glæder sig til at forklare kommissionen, hvorfor iMessage ikke er omfattet af DMA”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.