Forside Nyheder

YouTube ruller ad-blocker-blokker ud globalt

-
(Foto: Nik/Unsplash)

Nu bliver alle tvunget til at se reklamer på YouTube. Det eneste alternativ er YouTube Premium.

Det ser for alvor ud til at være slut med den afslappede tilgang hos verdens førende streamingtjenester. Netflix og andre streamingtjenester har for alvor sat en stopper for deling af passwords, og nu går YouTube også for alvor ind i kampen.

Hvis du således har haft problemer med at se YouTube-videoer i de sidste par dage, kan det være fordi, firmaet har kørt deres indsats mod ad-blockere ud globalt. Indtil for nylig har Googles streamingtjeneste primært kørt tests af systemet i et mindre omfang.

Annonce:

I de seneste måneder har YouTube flere steder i verden bremset brugen af reklame-blokkere i webbrowsere, der bliver bedt om at vise en video fra YouTube.com, men også på sites, der har YouTube-videoer lagt ind i f.eks. artikler. Det gælder også YouTube-apps på forskellige platforme.

Men onsdag morgen dansk tid begyndte YouTube at rulle deres ”ad-blocker-blokker” ud globalt, og det skulle altså også omfatte Danmark. Hvis du endnu ikke er stødt ind i problemet, er det formentlig kun et spørgsmål om tid. I visse tilfælde giver begrænsningerne mulighed for at se et par videoer eller tre, men så er det også slut.

Betal eller se reklamer

YouTube har i forvejen skruet op for sine aktiviteter i forhold til reklamer. Hvor man tidligere kunne klikke forbi reklamer, der blev afspillet før videoen efter nogle få sekunder, skal man nu typisk sidde igennem en hel reklame, og så er det først den næste reklame, man kan klikke væk fra.

Dertil kommer, at YouTube i de sidste par år langsomt har øget mængden af reklamer, der bliver vist helt generelt, inklusive midt inde i videoerne. Og det er mere eller mindre underordnet, hvilken platform, videoerne ses på.

Selv om man naturligvis ikke kan udelukke, at kvikke kode-hoveder finder en måde at gå uden om YouTubes nyeste foranstaltninger på (en ad-blocker-blokker-blokker?), ser det foreløbig ud som om, der kun er én måde at undgå reklamer på.

Det er naturligvis at abonnere på YouTube Premium. Det koster 119 kroner om måneden. Danmark var et af de få lande, hvor det også var muligt at købe et såkaldt YouTube Premium Lite-abonnement. Men det blev lagt ned i september.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.