Forside * Featured

Rejsekort bliver til en app i 2024

-

Rejsekort & Rejseplan udvikler en mobil Rejsekort app som udsendes i løbet af 2024

Rejsekort & Rejseplan A/S har indgået en aftale om at lancere Rejsekort som en mobilapplikation. Fra en gang i 2024 vil rejsende kunne benytte Rejsekort gennem en app på deres smartphones. Det fortæller Rejsekort i en udmelding.

Annonce:

Mange rejsende har længe ønsket Rejsekort på mobilen, og dette ønske opfyldes med den nye aftale. Selskabet bag Rejsekort har aftalt med en leverandør at skabe en app-baseret løsning.

Med app’en skal rejsende checke ind før rejsens start og checke ud ved rejsens afslutning. Det eliminerer behovet for at checke ind flere gange ved skift af transportmidler. En påmindelse om at checke ud sendes også via appen.

Kasper A. Schmidt, direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S, påpeger, at den fysiske check ind og ud proces har været en stor ulempe, som nu adresseres med den mobile løsning.

 

En afprøvet og anerkendt løsning

Leverandørerne i budrunden har alle driftserfaring i Europa. Schmidt fremhæver vigtigheden af en gennemprøvet, nem løsning for at sikre hurtig tilgængelighed af Rejsekort-appen.

Leverandøren FAIRTIQ fra Schweiz blev valgt for deres optimale blanding af kvalitet, pris og tidsplan.

 

Stærk efterspørgsel efter mobil Rejsekort

En kundeundersøgelse fra 2023 viste, at to tredjedele af kollektivtransportens brugere ønsker Rejsekort på deres telefon. En pilot-test i Nordjylland i 2022 modtog høj tilfredshed, med funktioner som check ud påmindelser og ikke at skulle checke ind ved skift af transportmidler. Testen viste også præcis rejsehistorik og korrekt prisafregning, ifølge Schmidt.

 

Fakta om Rejsekort-app

– Hen over sommeren 2023 blev der gennemført et miniudbud på selskabets rammeaftale med det formål at anskaffe et app-baseret Rejsekort.
– Fire leverandører har deltaget i udbudsprocessen, herunder en indledende markedsdialog og høring af kravspecifikation. Valget faldt på FAIRTIQ efter en omhyggelig vurdering ud fra objektive kriterier om kvalitet, pris og tidsplan.
– I løbet af 2024 vil de første rejsende kunne bruge Rejsekort på mobilen, mens det fortsat vil være muligt at benytte det eksisterende Rejsekort.
– Prisen for en rejse med Rejsekort-app betales efter endt rejse, som det kendes fra det nuværende Rejsekort.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.