Forside * Nyheder

Spotify starter eget iOS-betalingssystem i EU

-
(Foto: Ibrahim Boran/Bastian Riccardi/Aditya Patil/Unsplash)

Den svenske musikstreamingtjeneste vil fuldt udnytte sine rettigheder under den kommende DMA-lovgivning i EU.

D. 7. marts træder EUs Digital Markets Act-lovgivning fuldt i kraft. Loven trådte egentlig i kraft ved årsskiftet, men EU har givet de store tech-virksomheder nogle måneder til at lave ændringer, der følger lovgivningen.

Men efter 7. marts falder der altså brænde ned, hvis f.eks. Apple ikke tillader alternative betalingssystemer i iOS. Det ser dog ud som om, Apple er klar til både dette og alternative app-butikker.

Annonce:

Spotify er også klar til den nye situation og vil udnytte mulighederne der kommer fra den nye lovgivning til fulde. Det betyder først og fremmest, at EU-kunder hos musikstreamingtjenesten fremover ikke behøver at betale for tjenesten gennem iOS’ indbyggede betalingsmuligheder.

I stedet for at betale via Apples system vil EU-baserede brugere kunne betale gennem Spotifys eget. Spotify vil nemlig starte sit eget betalingssystem op i iOS-app’en, og det vil give kunderne muligheder, de ikke har lige nu.

Ikke mere ”Apple-Skat”

Spotify har nemlig siden 2016 ikke tilladt nye Spotify-kunder at skrive sig op til et abonnement eller skifte abonnementstype direkte i app’en. De, der har fulgt sagen vil vide, at det naturligvis er fordi, Spotify dermed blev tvunget til at betale den såkaldte ”Apple-skat”.

Bag det sidstnævnte øgenavn ligger den kommission på 30%, som Apple har påtvunget alle, der sælger noget gennem iOS. I Spotifys tilfælde, som med alle andre abonnementsbaserede tjenester,  opkrævede Apple også 30% af hver månedlig abonnementsbetaling, som Spotify modtog.

Denne praksis bliver ulovliggjort af Digital Markets Act, og Spotify lægger ikke skjul på, at de vil udnytte situationen så meget, selskabet kan. Det betyder f.eks. også, at du vil kunne købe lydbøger direkte i app’en.

Spotify er formentlig det mest højprofilerede firma, der har klaget over Apples praksis til EU, og har givetvis øget en del indflydelse på beslutningstagerne bag Digital Markets Act. Spotify har igennem de sidste mange år også offentligt gjort selskabets holdning til kende, og har blandt andet kaldt Apples praksis ”uetisk”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.