Forside * Featured

Apple Music vil lokke Spotify-kunder med nem playliste-overførsel

-
(Foto: Spotify)

Apple Music-brugere på Android melder om en beta-test af en ny integration med SongShift, der kan overføre playlister mellem streamingtjenesterne.

Det var kun i går at vi her på siden kunne berette om, hvordan Apple muligvis om et par uger bliver bedt om at betale 500 millioner Euro i bøde til EU på grund af selskabets brud på konkurrenceloven. Det sker naturligvis som følge af Spotifys fem år gamle klage til EU.

Men allerede nu ser det ud som om, Apple gør klar til at slå igen mod Spotify – ganske vist i noget mindre skala. Det kan dog være et tegn på en mere omfattende kampagne, hvor Apple for alvor vil spille med musklerne i forhold til at stjæle kunder fra Apple Musics største konkurrent.

Annonce:

Det handler om en af de største forhindringer, som Apple Music har, når det gælder om at overtale folk til at droppe Spotify og i stedet abonnere på Apple Music: Playlister. Brugere, der har bygget playlister op over flere år i Spotify er ikke ret motiverede til at skifte, eftersom disse playlister ikke kan importeres direkte til en ny musikstreaming-tjeneste.

Playlisterne i Spotify er således blevet en stærk mekanisme i det, der kaldes ”platform lock-in”, altså når man er låst fast til en bestemt platform fordi det er for besværligt at skifte, eller fordi, platformen er hægtet op på den øvrige infrastruktur, man bruger.

Rydder forhindringer af vejen

Der findes dog tredjeparts-services og -værktøjer, der lover, at de kan overføre playlister mellem musikstreamingtjenesterne, men i virkelighedens verden virker disse sjældent ret godt, hvis overhovedet. Det er fordi musikstreamingtjenesterne ikke bruger en åben standard for playlister – og det er de naturligvis motiveret til at lade være med, fordi det netop holder på kunderne.

(Foto: Reddit/_22cm_)

En af de bedre af disse tredjepartstjenester hedder SongShift, og der er nu noget, der tyder på, at Apple gør klar til at integrere SongShift direkte i Apple Music. I hvert fald påstår en italiensk Android-bruger på Reddit, at den nyeste beta-version af Apple Music-app’en nu har en funktion, der kan importere playlister og musik fra andre tjenester. Det skriver 9to5Mac.

Andre brugere af betaversionen har ikke samme funktion tilgængelig. Det kunne tyde på, at Apple er i gang med at A/B-teste funktionen blandt Android-brugerne, som helt klart er det globale publikum, hvor Apple har flest nye, potentielle kunder at hente. Apple har som bekendt allerede en række tiltag på plads for at rekruttere Apple Music-kunder blandt Apple-brugere, såsom en forlænget gratis prøveperiode ved køb af et nyt Apple-produkt, og abonnementer som Apple One.

På verdensplan er Android med omkring 75% af markedet langt foran Apples iOS, så let overførsel af musik og playlister kan muligvis være en mere en måde at få bedre fodfæste på det konkurrerende mobiloperativsystem.

Ifølge Reddit-brugerne er der også tale om, at SongShift-integrationen tilbyder overførsel af selve musikken. Man må gå ud fra, at der er tale om downloadet musik, som SongShift forsøger at matche på Apple Music i det omfang, det er muligt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.