Forside * Nyheder

Bluesky Social: Velkommen til endnu et socialt netværk

-

 

Annonce:

Bluesky har lanceret en åben social platform, hvor brugere nu kan tilmelde sig uden invitation. Platformen har fokuseret på at bygge funktioner som moderation, brugerdefinerede feeds og mere, mens den har håndteret vækst gennem invitationer det seneste år.

Med over tre millioner brugere, tilbyder Bluesky et rum for diskussioner, kunstdeling og generelle opslag.

Bluesky Social blev oprindeligt initieret af Jack Dorsey, medstifter og tidligere CEO af Twitter. Projektet blev annonceret som en bestræbelse på at udvikle en decentraliseret standard for sociale medier, hvilket skulle muliggøre mere åben og fri kommunikation på internettet. Dorsey og Twitter annoncerede initiativet til at støtte og finansiere udviklingen af Bluesky for at udforske denne nye tilgang til socialt netværk, med målet om at skabe en mere bæredygtig og brugerstyret platform.

Bluesky fremhæver sikkerhed gennem moderationsværktøjer og planlægger at introducere mærkningstjenester, som giver brugerne mulighed for at tilføje yderligere moderation baseret på specifikke præferencer eller eksterne organisationers vurderinger. Dette inkluderer potentialet for faktatjek-tjenester, hvor brugere kan abonnere på mærker fra troværdige organisationer for at se disse direkte på relevante opslag i appen.

Platformen understreger en åben og tilpasningsbar social oplevelse, hvor brugere har kontrol over deres online interaktioner, fri fra enkeltstående virksomheders kontrol eller algoritmer. Bluesky introducerer også en eksperimentel version af “føderation”, som tillader brugere at vælge og forlade netværket frit, samt muligheden for udviklere at selv-hoste servere, der kan forbinde til det primære netværk.

Bluesky drives af en vision om at overgå fra platforme til protokoller for at fremme åben og decentraliseret offentlig samtale, og er en del af en større bestræbelse på at udvikle teknologier for dette formål.

Du kan prøve Bluesky Social på bluesky.app , eller via app som kan downloades til Android og iOS.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.