Forside * Nyheder

Tesla-ejere kører rundt iført Apple Vision Pro-headsettet

-
(Foto: Dante Lentini/X)

USA’s trafikminister har nu officielt mindet folk om, at de ikke må bruge selvkørende funktioner i biler, mens de har Apples Vision Pro-headset på.

Her er en af den slags nyheder, der kan få én til at klaske håndfladen solidt op i panden og udbryde ”ammenforfaen!” Der er formentlig tale om lidt af en storm i et glas vand, men det har dog alligevel fået top-medlemmer af den amerikanske regering til at vifte med pegefingeren.

Det handler om folk, der kører rundt i Tesla’er iført Apple Vision Pro. Der er formentlig Rec.dk-læsere, der allerede på nuværende tidspunkt vil dømme disse folk ude og anse dem for at være idioter, fordi de har investeret i produkter fra disse firmaer, endsige hele to af dem.

Annonce:

Men der nok alligevel flere Tesla-ejere, der hører til blandt de første Apple Vision Pro-kunder og som IKKE iklæder sig Apples MR-headset, når de kører rundt med Autopilot eller ulovligt har slået Full Self-Driving til. Det sidste er formentlig ikke normen – heldigvis.

Men som det jo altid er tilfældet, er der nogen, der skal prøve grænserne af, enten som en joke eller for at lægge det op på sociale medier i det milde håb, at det giver nogle flere views og nogle flere følgere.

Bare en spøg

Således er der på sociale medier dukket videoer op af folk, der sætter både deres egne og andres liv på spil ved at bruge Vision Pro, mens de kører i deres Tesla’er…eller lader Teslaerne køre sig selv.

Det har fået USA’s trafikminister, Pete Buttigieg, til at gå på X (tidl. Twitter) og løfte pegefingeren. Den unge trafikminister bruger dog et sprog, der hører hans Millennial-generation til, så der bliver ikke talt med alt for store bogstaver. Han minder såmænd bare folk om, at ”alle fører-assisterende funktioner i biler på markedet i dag kræver, at føreren af bilen har kontrollen og er fokuseret på kørslen konstant”.

Buttigieg deler en af videoerne, hvor en ejer af en Tesla Cybertruck kører rundt iklædt en Vision Pro. Manden på videoen, Dante Lentini, fik det første til at se ud på sociale medier som om, han var blevet arresteret for denne lovovertrædelse. Men det viste sig senere, at han og nogle venner havde filmet en ikke-relateret politi-handling, og at det hele mest var en spøg.

Til Gizmodo siger Lentini, at han kun kørte med Vision Pro i ”30-40 sekunder”, altså nok til at vennerne kunne filme ham i bilen. Det ændrer dog ikke på, at BBC rapporterer, at adskillige andre videoer på nettet viser folk, der kører i Teslaer med Vision Pro-headsettet på.

Fordi Vision Pro er et Mixed Reality (MR)-headset, kan man blande et kamera-feed af virkeligheden sammen med grafikken i headsettet, og du kan altså med andre ord godt se, hvad der foregår ”udenfor”. Det har fået andre folk til at gå rundt med headsettet i New Yorks undergrundsbane og i fitnesscenteret. Ejere af Metas Quest 3-headset gjorde noget lignende, da headsettet blev lanceret.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.