Forside * Nyheder

Google Bard kan skifte navn til Gemini på onsdag

-
(Foto: Google)

Et lækket dokument med opdateringer viser også fortsatte udvidelser af Gemini-modellen, men ikke til EU endnu.

Google er ikke et firma, der er kendt for at lade produkter med langsom vækst fortsætte med at vokse i deres egne tempi. Google vil hellere forsøge at sætte gang i tingene ved at foretage drastiske ændringer.

Det ser vi muligvis endnu et eksempel på i den kommende uge. Det ser nemlig ud som om, Googles chatbot, Bard, skifter navn til Gemini. Bard har i forvejen stået i skyggen af ChatGPT, der som bekendt har førerpositionen, når det gælder chatbots, der giver adgang til generative AI-systemer.

Annonce:

Sidste år overgik Bard til at køre på Gemini, der er Googles seneste AI-model, der er blevet gjort offentlig tilgængelig. Og for kun få dage siden blev Bard i Danmark så opgraderet til Gemini med dansk sprog.  Gemini blev præsenteret på Google I/O tilbage i maj som en model, der snart ville understøtte de fleste af Googles slutbruger-fokuserede AI-tilbud.

 

Nu synes Google så tilsyneladende, at Gemini er et bedre navn end Bard. I hvert fald er der blevet lækket en changelog med opdateringsændringer fra en Android-udvikler på X (Twitter). Som man kan se øverst i billedet herover er datoen for ændringerne nu på onsdag, d. 7/2.

Navneskift og ny Android-app

Hovedoverskriften i changelog’en er, at Bard nu hedder Gemini. Det er tilfældet i alle lande, hvor Gemini er lanceret. Ifølge Google sker skiftet primært for at signalere, at Google-kunder nu kan få adgang til den mest opdaterede AI-model, Google har at byde på. Men det hjælper nok også på forvirringsniveauet, at der kun er et navn i cirkulation.

Når en Android-udvikler har fået fingre i changelog’en, er det fordi, der også er Android-nyheder på listen. Gemini får nemlig sin egen app til Android. Ud over at overtage Bards chatfunktion, integrerer Gemini-app’en sig også i andre Google-apps, så du f.eks. kan få Geminis AI-hjælp til at skrive mails i Gmail eller til at navigere med Google Maps.

App’en lanceres til Android i USA først, og derefter kommer en japansk og en koreansk version i de følgende dage. Disse får selskab af en engelsksproget version rettet mod det globale marked.

Men før du sætte forventningerne for højt op, skal du lige vide, at app’en ikke bliver tilgængelig i EU før senere. Det skyldes formentlig, at Google skal rette ind efter EUs nye lovgivninger, både når det gælder databrug og deres markedsposition i forbindelse med DMA-lovpakken. EU er også på trapperne med en ny AI-lov, og det kan også spille ind i forsinkelsen.

Ifølge changelog’en kan iOS-brugere (udenfor EU) også lege med Gemini, det skal dog ske i Google-app’en i stedet for en separat Gemini-app.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.