Forside * Nyheder

Viaplay vil stramme grebet mod konto-delere

-

Viaplay i kovending: Nu vil de gå efter kontodeling for at booste indtjeningen

Viaplay er klar med en kovending. Fra i december 2022 at have afvist at ville jagte dem som deler et abonnement, så lyder der nu nye toner fra streamingtjenesten.

Annonce:

I et nyt skridt mod at forbedre sin finansielle situation annoncerer Viaplay Group nu, at de vil intensivere indsatsen mod ulovlig kontodeling blandt deres abonnenter i 2024. Det skriver MediaWatch.

Denne beslutning kommer i kølvandet på offentliggørelsen af årsrapporten for 2023, hvor koncernen rapporterede en toplinjevækst på 18 % til 15,6 milliarder svenske kroner, men også et betydeligt underskud på næsten ti milliarder svenske kroner, primært på grund af store nedskrivninger efter tilbagetrækning fra flere internationale markeder.

Efter en periode med fejlslagne vækstinitiativer retter Viaplay nu fokus mod at forbedre rentabiliteten af deres dyrt indkøbte sportsrettigheder og andet indhold. Et led i denne strategi er en øget indsats mod den ulovlige deling af passwords, et problem der koster streamingudbydere i Danmark omkring en milliard kroner årligt i tabt omsætning.

“Vi er inspireret af vores ligemænd, som har lanceret meget succesfulde kontodelingstiltag. Det er noget, vi også kigger på, og vi vil lære så meget, vi kan. Vi er i kontakt med dem for at indhente best practice i forhold til, hvordan man udfører tiltag. Og det vil være noget, vi ruller ud i år”, lød det fra Jørgen Madsen Lindemann, CEO i Viaplay Group, på et spørgsmål MediaWatch stillede under et investorkald.

I 2022 afviste Viaplay at træffe foranstaltninger mod kontodeling for at undgå at skade de kunder, der overholdt reglerne. Dette skifte i strategi markerer en ny retning for koncernen, som nu følger efter eksempler som Netflix og TV 2, der allerede har set positive resultater fra deres indsats mod kontodeling.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.