Forside * Nyheder

Lugter din S-pen, Samsung-fan?

-
(Foto: AI-genereret med DALL-E/Samsung)

På Reddit og Samsungs brugerforum har massevis af ejere af Galaxy S23 og S24 nu opdaget, at deres S Pen lugter grimt, som regel af brændt plastik. Det har givet anledning til både bekymring og humor.

De fleste tænker næppe ret ofte over duft-branding. Vi går som hovedregel ud fra, at ting lugter som de lugter på grund af de materialer, de er lavet af – med mindre, duften er en del af produktets identitet, som for eksempel på rengøringsmidler, luftfriskere med mere.

Men der ligger faktisk en hel del marketing og produktudvikling bag, hvordan ting lugter. Som den danske branding-guru Martin Lindstrøm dokumenterede for et par årtier siden, er f.eks. duften af ”ny bil” en kunstig duft, der sprayes med i bilens interiør, inden bilen forlader fabrikken.

Annonce:

Mange af os forbinder også plastik-duften, der kommer os i møde, når vi pakker en ny smartphone ud, med noget positivt. Det gælder også for Samsung-fans. Men de færreste af disse har formentlig gjort sig ret mange tanker om lugten af S Pen der følger med topmodellerne i S-serien.

Ifølge 9to5Google er S Pens duft imidlertid noget, mange Samsung-ejere lige nu er tvunget til at overveje. For mange S23- og S24-ejere lugter S-pennen nemlig ikke særlig godt. Og hvad er mere bekymrende, så lugter den af brændt plastik, når den kommer ud af det aflange ”hylster”, der er indbygget i smartphonen til opbevaring af pennen.

Samsung-medarbejder beroliger fans

Fænomenet bliver lige nu diskuteret heftigt på Reddit, hvor brugeren LatifYil skriver: ”Enten har jeg en følsom næse, eller også bliver [S Pen] grillet af de interne komponenter. Bekræft venligst, at jeg ikke er ved at blive vanvittig.”

Det sidste er der en masse mennesker, der har gjort med hundredvis af kommentarer. Mange har straks flået S-pennen ud af deres smartphone og har lugtet til den. En enkelt har endda smagt på den for at be- eller afkræfte, om Samsung har puttet kunstig, bitter smag og lugt ind i pennen. Nintendo bruger denne metode til at gøre Switch-spil utiltrækkende for små børn, så de ikke sluger dem ved et uheld.

Det lader dog ikke til at være tilfældet for S Pen. Alligevel bekræfter de fleste af kommentarerne, at brugernes S-penne ikke lugter ret godt. For nogle er det lugten af brændt plastik, der river i næseborene, men andre mener, at det bare er det plastikmateriale, Samsung har brugt, der lugter sådan.

Men ovre på Samsungs brugerforum , hvor fænomenet nu også diskuteres, bekræfter en Samsung-medarbejder faktisk, at det er opvarmningen af pennen, når den er tæt på de interne komponenter, der er problemet. Medarbejderen med navnet AndrewL skriver dog, at det ikke er anderledes end lugten af din bil, hvis du efterladt den i solen på en varm dag, og at ”lugten forsvinder, når materialet nedkøles igen”.

Enkelte brugere har ikke kunnet modstå fristelsen til at påpege det humoristiske i situationen, Således kommenterer en enkelt bruger, at LatifYil muligvis har kommet sin S Pen i ”det forkerte hul” ved et uheld. En anden bruger har ingen løsning på problemet med S Pen-lugten, men påpeger at lugten fra Pen S som regel kan afhjælpes med vand og sæbe.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.