Forside * Featured

Telenor sætter dato på lukning af 2G-nettet

-
Foto: Telenor

I et skridt mod fremtidens telekommunikationslandskab har Telenor annonceret, at de vil slukke for 2G-nettet i 2030.

Dette markerer en æra’s afslutning for det, som har været rygraden i mobilkommunikationen siden dets lancering. Som den første mobiloperatør til at annoncere en officiel slutdato for 2G, tager Telenor et vigtigt skridt fremad, mens branchen bevæger sig mod mere avancerede netværksteknologier. Det fortæller Telenor i en artikel til ing.dk.

Lukningen sker for at give plads til næste generation af mobilnetværk som på det tidspunkt forventes at være 6G.

Annonce:

2G-netværket, også kendt som det anden generations mobilnetværk, revolutionerede mobilkommunikationen ved at introducere digital transmission – et markant skifte fra det oprindelige analoge 1G. Dets indførelse muliggjorde ikke blot stemmeopkald af højere kvalitet men også SMS-tjenester, hvilket åbnede op for en ny æra af mobil kommunikation.

 

Foto: recordere.dk

Anvendelse af 2G-netværket

2G-netværkets rolle strækker sig langt ud over blot at levere grundlæggende telekommunikationstjenester. Det har været fundamentalt i implementeringen af nødkaldeanlæg, som er kritiske for sikkerhedsnet i mange samfund. Disse anlæg tillader øjeblikkelig kommunikation i nødsituationer, hvilket sikrer hurtig reaktion fra relevante myndigheder. Derudover har 2G-netværket spillet en central rolle i udrulningen af diverse sensorer, der bruges i bredt spektrum af industrier, lige fra landbrug til fremstillingsindustrien, hvor de bidrager til overvågning og effektivitetsforbedringer.

Beslutningen om at udfase 2G-netværket inden 2030 stiller dog nu disse anvendelser over for en udfordring. Hundredtusindvis af nødkaldeanlæg, sensorer og andre enheder, der stadig er afhængige af 2G for kommunikation, skal opgraderes eller erstattes for at sikre fortsat funktionalitet. Denne overgang kræver betydelige investeringer og strategisk planlægning fra både virksomheder og offentlige institutioner for at undgå afbrydelser i kritiske tjenester.

Telenor giver med sin meddelse om lukningen af 2G ikke noget svar på det. Telenor er iøvrigt lige nu den eneste teleoperatør der har sat deadline på 2G netværket.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.