Forside * Featured

Tv-guld: DR klar med premieredatoen på Gensyn

-
Sonny Souffle Chok Show fra 1986 kan ses i en restaureret udgave på Gensyn. Foto: DR

DR Gensyn er en skattekiste af indhold fra DR’s omfattende tv-arkiv

DR lancerer Gensyn på DRTV den 15. marts, hvilket giver seerne adgang til en skattekiste af indhold fra DR’s omfattende tv-arkiv. Premieren fejres samme aften på DR1 med et restaureret afsnit af ‘Huset på Christianshavn’ og underholdningsserien ‘Sonny Souffle Chok Show’. Det skriver dr.dk

Klokken 6.00 den 15. marts tager DR publikum med på en rejse gennem mere end syv årtier af dansk public service-tv ved at lancere Gensyn på DRTV. Denne nye arkivtjeneste vil være fyldt med spændende indhold, der afspejler den nyere danske historie.

Annonce:

Fra klokken 20.00 til 21.00 samme aften vil premieren på DR1 byde på det første afsnit af den restaurerede version af 70’ernes klassiker ‘Huset på Christianshavn’, efterfulgt af det første afsnit af underholdningsserien ‘Sonny Souffle Chok Show’ fra 1986, der også er blevet restaureret med moderne teknologi.

“Vi er nu klar til at slå dørene op for et sandt skatkammer med spændende, rørende og tankevækkende tv fra den nyere danmarkshistorie, som den gennem årene er blevet afspejlet af DR”, fortæller DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn til dr.dk, og fortsætter:

“Det har været en helt fantastisk opgave at skabe Gensyn, og vi er selv glade for resultatet, som vi håber, danskerne vil tage godt imod og være nysgerrige efter at gå på opdagelse i og på den måde blive klogere på den tid, vi lever i nu” 

 

Huset på Christianshavn vises i en restaureret udgave på Gensyn. Foto: DR

 

15 temaer med et væld af programmer

Ved lanceringen vil Gensyn på DRTV præsentere 15 nøje udvalgte temaer med et væld af programmer i hvert.

Et af temaerne, ‘Serierne der samlede os’, inkluderer de første 12 afsnit af ‘Huset på Christianshavn’ samt perler som ‘Matador’, ‘Krøniken’, ‘Gøngehøvdingen’ og ‘Taxa’. I alt vil der være otte serier at vælge imellem.

Der vil også være et tema dedikeret til krimiserier, der begynder med 12 af de mest populære gennem tiderne, såsom ‘Rejseholdet’, ‘Een gang Strømer’, ‘Ka’ De li’ østers?’ og ‘En by i provinsen’.

Under overskriften ‘Mennesket bag magten’ vil der ved lanceringen være 11 programmer om danske politikere, hvor seerne kan møde figurer som Anker Jørgensen, Poul Schlüter, Anders Fogh Rasmussen samt andre markante politikere som Pia Kjærsgaard og Ritt Bjerregaard. Disse samlinger vil også blive udvidet løbende.

Med lanceringen af DR Gensyn lukkes DR’s tidligere arkivtilbud, Bonanza.

 

DR Gensyn får premiere med følgende 15 temaer:

Serierne der samlede os
Med blandt andet ’Huset på Christianshavn’, ’Matador’, ’Krøniken’, ’Gøngehøvdingen’ og ’Taxa’. I første omgang i alt 8 serier.

Krimiserier
’Rejseholdet’, ’Een gang Strømer’, ’Ka’ De li’ østers?’ og ’En by i provinsen’ – i alt 12 af de mest populære af slagsen gennem tiden.

Gyldne stunder fra de skrå brædder
Rummer ved premieren 17 udsendelser med tv-teater og transmissioner med blandt andet ’Indenfor Murene’, ’Anna Sophie Hedvig’ og ’Svend, Knud og Valdemar’.

Litteraturens originaler
Til at begynde med 9 udsendelser med blandt andre Karen Blixen, Klaus Rifbjerg, Poul Borum og Suzanne Brøgger.

Det talte vi meget om dengang 90’erne
Udsendelser om begivenheder, der fyldte meget i mediebillede, da de fandt sted. I alt 7 udsendelser med blandt andet Hans Engells kollision med en betonklods på Helsingørmotorvejen, præsident Clintons historiske tale til danskerne, prins Joachim og Alexandras forlovelse og Morten Boje Hviid, der overlevede færgen ‘Estonia’s forlis.

Danmarkshistorien
Indeholder ved premieren på Gensyn 9 udsendelser herunder danmarkshistorien fortalt af Erik Kjersgaard.

Rigeligt smør – sådan har vi lavet mad
I første omgang 18 udsendelser med blandt andet Mik Schacks hjemmeservice, Jan & Roy Hurtigkarl og Conrad & Aksel.

Sonja, Buster og alle de andre
Masser af gensyn med børnefiktion. I alt 15 udsendelser herunder blandt andet ’Nana’, ’Tyllefyllebølleby’, ’Guldregn’, ’Sonja’ og ’Busters verden’.

Det grinte vi meget af dengang
Ikke færre end 22 udsendelser som blandt meget andet ’guld’ tæller ’Drengene fra Angora’, ’Sonny Souffle Chok Show’, ’Normalerweize’, ’Hov-Hov’ og ’Casper & Mandrilaftalen’.

Store armbevægelser med DR’s symfoniorkester
Koncertoptagelser, som blandt andet tæller Kong Frederik IX, der dirigerer Radiosymfoniorkesteret. Der er i første omgang 7 udsendelser.

Vi elsker vort land
Blandt andet en række portrætter af danske byer fra begyndelsen af 1960’erne. I alt 11 udsendelser.

Lørdagshjørnet
Gennem næste 10 år fra midten af 1970’erne var ’Lørdagshjørnet’ en populær udsendelse på DR, hvor kendte gæster blev interviewet. Her er blandt andet gensyn med Dirch Passer, Kim Larsen, Bodil Udsen, Lily Broberg, Lisbet Dahl og Grethe Sønck.

Sådan var kvinder
Der er sket ganske meget i forhold samfundets syn på kvinderne gennem de år, hvor DR har sendt fjernsyn. Derfor er dette tema på 14 udsendelser et godt eksempel på, hvordan Gensyn kan vise en historisk udvikling. Hvordan er kvinder blevet portrætteret gennem tiden, og hvordan er de blevet italesat både af medierne og af dem selv? Her kan man møde en række kvinder, der alle er forskellige steder i livet og i historien, men alle giver de et indtryk af, hvordan det var at være kvinde for netop dem. På samme måde kan der senere komme samlinger i Gensyn med titler som ’Sådan var børn’, ’Sådan var de unge’ og så videre.

Meget mere Annisette
I anledning af at DR1 og DRTV fra den 6. marts sender en ny dokumentarserie om Anisette har Gensyns redaktion sammensat et udvalg af programmer med Annisette og bandet Savage Rose. De har været med siden 1960’erne, og der findes adskillige udsendelser om og med dem. Her er der gensyn med 6 af dem.

Mennesket bag magten
Udsendelser om danske politikere. Her kan man møde både statsministrene Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Anders Fogh Rasmussen samt en række andre markante politikere som Pia Kjærsgaard og Ritt Bjerregaard. Lige som de andre samlinger vil den blive udbygget løbende og rummer ved premieren 11 udsendelser.

Kilde: dr.dk

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.