Forside * Nyheder

Ny filmsucces har ramt de danske biografer

-
Foto: © 2023 WBEI

‘Dune: Del 2’ lander første biografrekord i 2024 med den største åbning siden Barbie

Den danske biografpremiere af “Dune: Del 2” den 28. februar markerede en monumental begivenhed, da filmen stormede ind som årets største åbningsweekend og den største biografsucces siden “Barbie”, der gjorde sin debut om sommeren i 2023. Det fortæller Warner Bros. Discovery i en udmelding.

Med en imponerende start rangerer filmen nu som nummer 1 på biografernes topliste. Hele 11.237 publikummer fyldte biografsalene på premieredagen, og dette tal er siden vokset til 29.519. En efter danske forhold enorm interesse for denne længe ventede storfilm.

Annonce:

Bortset fra at tilfredsstille sine mange fans og filmelskere, har “Dune: Del 2” også vundet ros fra stort set alle danske anmeldere. Adskillige kritikere har hyldet filmen som et mesterværk og belønnet den med en overflod af stjerner og hjerter. Den er blevet kaldt “en af de bedste i nyere tid” og “et eksempel på, at en efterfølger sagtens kan overgå originalen”.

 

Foto: © 2023 WBEI

Kort om filmen

Paul Atreides forenes med Chani og fremenerne. Paul vil hævne sig mod de sammensvorne, der har ødelagt hans familie. Han står foran et valg mellem sit livs kærlighed og universets skæbne, og gør alt for at forhindre en frygtelig fremtid.

Dune: Del 2 spiller i 125 danske biografer landet over, og kan også opleves i det efterhånden sjældne 70MM format samt IMAX.

Længde: 2t 46m

 

Trailer

 

Udvalgte citater fra danske anmeldelser

Politiken (5 hjerter)
“Villeneuve er enestående”. – Joakim Grundahl

Jyllands-Posten (5 stjerner)
”Årets første store blockbuster-begivenhed er lige præcis så ambitiøs og storslået, som man kunne drømme om”. – Frederik Asschenfeldt Vandrup

Filmmagasinet Ekko (5 stjerner)
”Forankret i virkeligheden”. – Helen O’Hara

Avisen Danmark (6 stjerner)
”Dune 2 er et mesterværk, og den kommer til at gå over i historien som endnu et eksempel på, at en toer sagtens kan være den bedste”, ”Der er mange lighedspunkter mellem ’Dune 2’ og David Leans episke klassiker ’Lawrence of Arabia’” – Maria Månson.

Betacritic Podcast (6 stjerner)
“Hvis del 1 var en af verdens bedste sci-fi film, så er del 2 en af de bedste film i nyere tid. Punktum.” – Jacob Hinchley

Kulturbunkeren (6 stjerner)
”Med en ny film om Ørkenplaneten Arrakis er tørken forbi. Blockbusteren er tilbage.” – Adib Scott Schmidt

Ritzau fokus (5 stjerner)
”Som ”Dune: Del 2” skrider frem, er det tydeligt, at vi har at gøre med et værk, der vil blive talt om i mange år fremover. Denis Villeneuves nyeste påfund skriver sig ind i filmhistorien over eminente toere,der er bedre end forgængeren.” – Casper Hindse

Børsen (5 stjerner)
”Episke kampscener og masser af menneskelighed i årets bedste science fiction-film”. – Michael Solgaard

Soundvenue, (5 stjerner)
”Dårende og forpustende spændingsfyldt”. – Helena Christine Luxhøj

Troldspejlet
”Et mesterværk”, ”det her ligner ikke noget vi har set før”. – Troels Møller og Christopher Andersen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.