Forside * Featured

Vigtig opdatering: iOS 17.4 klar til iPhone og iPad

-
(Foto: EU/Apple)

Husk at installere opdateringerne: iOS 17.4 og iPadOS 17.4 lukker to kritiske sikkerhedsbrister

Det anbefales, at ejere af iPhone og iPad snarest opdaterer deres enheder til iOS 17.4 og iPadOS 17.4, idet disse opdateringer lukker to sikkerhedsbrister, der potentielt kunne have været udnyttet til at kompromittere enhederne.

I det officielle sikkerhedsopdateringsdokument fra Apple nævnes det, at der er kendskab til en rapport, der indikerer, at sårbarheder i RTKit og kernen muligvis er blevet udnyttet af ondsindede aktører.

Annonce:

“Konsekvens: En angriber med vilkårlige læse- og skrivefunktioner i kernen kan være i stand til at omgå beskyttelsen af kernens hukommelse. Apple er bekendt med en rapport om, at dette problem kan være blevet udnyttet.”

Apple har adresseret dette hukommelseskorruptionsproblem ved at implementere forbedret validering for at tætne sikkerhedshullet.

Desuden løser iOS 17.4 og iPadOS 17.4 en sårbarhed i tilgængelighedsfunktionerne samt et problem i Safari’s Private Browsing-funktion, der gjorde det muligt for låste faner at blive kortvarigt synlige, når der skiftes mellem faneblade.

 

Andre opdateringer´

iOS 17.4 give brugere i EU mulighed for at:

  • installere apps fra tredjeparts app-butikker (i øjeblikket kan kun udviklere installere apps udefra)
  • bruge browsere baseret på en anden motor (alle iOS-browsere er lige nu afhængige af Apples WebKit-motor)
  • vælge deres standardbrowsere den første gang de åbner Safari efter iOS 17.4
  • 3. parts apps kan nu få adgang til NFC-chippen, til brug for trådløs betaling

Disse softwareopdateringer blev udgivet her til aften og er nu tilgængelige for alle berettigede iPhones og iPads ved at navigere til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.