Forside * Featured

Ny 4K-Chromecast med Google TV kan være på vej

-
Googles topmodel i Chromecast with Google TV-serien er efterhånden fire år gammel. Men en ny model skulle være på trapperne. (Foto: Google)

Måske ser vi den nye dongle ved den kommende Google I/O-event i maj?

Det er efterhånden fire år siden, Google kom ud med deres Chromecast with Google TV-dongle med 4K-opløsning. Siden har vi kun fået en HD-model, der måske nok er billig, men selvsagt ikke var meget af en opgradering.

Ifølge 9to5Google er der dog god grund til at tro, at den kommende model bringer Chromecast with Google TV lidt mere op i klasserne. Man skal dog ikke forvente mirakler, da idéen tilsyneladende er at holde prisen, hvor den p.t. befinder sig. Det er trods alt begrænset, hvor meget teknologi, man får for en plovmand i 2024.

Annonce:

9to5Googles kilde mener at vide, at Google har tænkt sig at fastholde 4K/UHD-opløsningen, hvilket næppe er nogen overraskelse, hvis der virkelig er tale om en erstatning for topmodellen i serien. Det er ikke fordi, der er 8K-indhold tilgængelig i lange baner på streamingtjenesterne.

Dog skulle der være tale om et løft i ydelsen, fordi der kommer et nyt chipset ombord. 9to5Google gætter på, at der bliver tale om Amlogic S905X5-chipsettet, der blev annonceret i september. Den er to generationer nyere end den chip, er sidder i 2020-modellen og er lavet med en 6nm-proces mod den gamle chips 12nm-proces.

Mere RAM, tak!

Det burde altså give plads til flere transistorer, og dermed også en højere ydelse. Angiveligt muliggør det for eksempel understøttelse af AV1-codec’et.  Den nye topmodel skulle køre med Android 14, og dermed skulle det også være Android TV 14, der ligger til grund for systemet. I juni sidste år sendte Google en betaversion ud af Android TV 14, og sprang dermed Android 13 over. Den gamle model skulle angiveligt ikke blive opgraderet fra Android 12.

Der er dog ikke noget nyt om, hvorvidt, der kommer mere lagerplads eller RAM i den nye model. Det har ellers været et meget omdebatteret emne, skriver 9to5Google. 2020-modellen har nemlig kun 2GB RAM og 8GB lagerplads, hvilket må siges at være i underkanten i 2024. Det er en detalje ved den kommende model, der er værd at følge nøje.

Én ting, der skulle være ret sikkert, er at der kommer en ny fjernbetjening med til den nye Chromecast with Google TV. Den førnævnte Android TV 14-betaversion indehold kode, der henviste til den nye remote. Den skulle ligne den gamle udgave i form og design, men har flere knapper på fronten, inklusive volumenknappen, der er flyttet om foran fra siden.

Blandt de nye knapper skulle der også være en ny stjerne-knap, der kan brugerdefineres, så man kan sætte en genvej ind til ens yndlings-tjeneste. Google holder sin udviklerkonference I/O 14.-15. maj, så det kan blive der, vi først får den nye Chromecast-dongle at se.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.