Forside * Nyheder

RYGTE: Disney sikrer sig rettigheder til Europa League og Conference League (opdateret)

-

Ifølge meget aktive rygter, vil Disney+ fra sommeren 2024 være den nye hjemmebane for fodboldfans, der ønsker at følge med i Europa League og Conference League. Ifølge både Bold og Tipsbladet har den amerikanske streaminggigant erhvervet rettighederne for de næste tre år.

Dette skifte betyder, at danske seere nu skal abonnere på Disney+ for at se kampe med danske hold i de internationale turneringer.

Annonce:

Disney er kendt for sine filmklassikere som “Askepot”, “Tarzan” og “Løvernes Konge”, men inden for sport har de indtil nu været mere tilbageholdende i Danmark. Dog har Disney, via deres ejerskab af ESPN, en solid baggrund i sportsudsendelser, især i Nordamerika. Overtagelsen af rettighederne til disse fodboldturneringer markerer deres første store indtog på det danske sportsudsendelsesmarked.

 

Hvad betyder dette for TV 2 og de danske seere?

Indtil denne sæson har TV 2 haft rettighederne til at vise Europa League og Conference League, men fra og med denne sommer er de ude af billedet. Dette kommer efter TV 2’s beslutning om ikke at forny deres bud på disse turneringer, hvilket sandsynligvis skyldes deres nylige køb af rettighederne til Superligaen. For danske fodboldfans betyder dette en nødvendighed af at tilmelde sig endnu en streamingtjeneste for at følge deres favorithold i de europæiske turneringer.

På nuværende tidspunkt tilbyder Disney+ abonnementer til 49 kr. om måneden med reklamer og 79 kr. uden reklamer. Det er endnu uklart, om priserne vil ændre sig med tilføjelsen af disse nye sportsrettigheder. Fans vil dog utvivlsomt vurdere værdien af deres abonnementer baseret på tilgængeligheden af deres foretrukne sportsgrene.

Champions League-rettigheder stadig i spil

Mens Disney+ ifølge rygterne har sikret sig vigtige fodboldrettigheder, er Champions League-rettighederne stadig i spil. Viaplay, der tidligere har betalt ca. 450 millioner kr. årligt for disse rettigheder, er stadig med i overvejelserne. Efter et længere forløb med tre budrunder, er der endnu ikke truffet en endelig beslutning om, hvem der vil vise kampene.

 

Opdateret 16/4

Disney+ bekræfter europæisk fodbold uden merpris

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.