Forside * Featured

Microsoft afliver Windows 10 i 2025 – her er hvad du kan gøre for at sikre dig

-
Windows 10, bliver lagt på samme kirkegård som tidligere versioner af Windows operativsystemet

Den 14. oktober i 2025 er det slut med sikkerhedsopdateringer til Windows 10. Det fortæller Microsoft på deres hjemmeside.

Microsoft har annonceret, at supporten for Windows 10 slutter den 14. oktober 2025. Dette markerer afslutningen på en æra, der begyndte med udgivelsen af Windows 10 i juli 2015. Men hvad betyder det egentlig for dig som bruger?

Når Microsoft stopper med at understøtte Windows 10, betyder det, at der ikke længere vil være nogen sikkerhedsopdateringer, softwareopdateringer eller teknisk support tilgængelig. Dette efterlader systemer, der stadig kører Windows 10, udsatte for potentielle sikkerhedsrisici og inkompatibilitet med nye softwareudgivelser.

Annonce:

Du kan som virksomhed og privat købe en forlænget softwaresupport på yderligere tre år, men det skal du så betale ekstra for, uden garanti for andet end sikkerhedsopdateringer. Prisen er ifølge Microsoft 61 USD for første år (420,-) og 840,- for år to og tre. Så er det nok billigere at tage sig sammen og tage den gratis opdatering til Windows 11, hvis man har adgang til den. Man kan købe Windows 11 nøgler fra for meget mindre end hvad den forlængede suppport koster.

Risici ved at fortsætte med Windows 10
  • Sikkerhedsrisici: Uden sikkerhedsopdateringer bliver systemer mere sårbare over for virus, malware og andre cybertrusler.
  • Manglende support: Ingen adgang til teknisk support kan gøre det udfordrende at løse problemer, der opstår.
  • Softwarekompatibilitet: Nye programmer og applikationer kan blive inkompatible med Windows 10 over tid, hvilket kan hæmme produktiviteten.

 

(Foto: Microsoft)

Hvad kan du gøre?

For at forblive sikker og opdateret anbefales det at overveje en af følgende muligheder:

1. Opgradering til Windows 11: Mange Windows 10-brugere er berettigede til en gratis opgradering til Windows 11. Dette nye operativsystem bringer forbedrede sikkerhedsfunktioner, en opdateret brugergrænseflade og bedre ydeevne. Det er dog vigtigt at tjekke systemkravene for at sikre, at din enhed er kompatibel.

2. Investering i ny hardware: Hvis din nuværende PC ikke kan opgraderes til Windows 11, kan det være tid til at overveje at investere i en ny computer, der kommer præinstalleret med det nyeste operativsystem. Moderne enheder tilbyder ikke kun bedre ydeevne, men også de nyeste sikkerhedsfunktioner.

3. Brug af alternativer: Hvis du af en eller anden grund ikke ønsker at opgradere til Windows 11, kan du overveje alternative operativsystemer som Linux. Disse systemer kan give en høj grad af sikkerhed og support fra aktive udviklingsfællesskaber.

For at minimere risikoen og sikre en glat overgang, bør du begynde at planlægge nu. Overvej at tage backup af dine data regelmæssigt og hold dig opdateret med Microsofts meddelelser om opgraderinger og supportmuligheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.