Forside * Nyheder

Spotify sender biltilbehør til elektronikskrot

-
Spotify Car Thing. Foto: Spotify

Spotify fik en kort karriere som hardware-producent og nu straffes kunderne som hoppede med på vognen

Spotifys forsøg på at levere egen hardware har slået fejl, og snart straffes de kunder som hoppede med på vognen. De sender alle solgte Car Thing-enheder til elektronikskrot, når de holder op med at virke senere i år.

Spotify Car Thing er en hardwareenhed designet af Spotify til brug i bilen. Dens primære formål var at gøre det nemmere for brugere at afspille og kontrollere musik eller podcasts fra Spotify uden at skulle bruge deres smartphone, hvilket er særligt nyttigt under kørsel.

Annonce:

Enhedens design omfattede en touchskærm, knapper og en drejeknap, hvilket gjorde det muligt for brugere at navigere i deres biblioteker og kontrollere afspilning uden større distraktioner. Car Thing blev forbundet til bilens lydsystem via Bluetooth eller et AUX-kabel og krævede en aktiv internetforbindelse gennem en mobil enhed.

Produktet nåede dog ikke ikke en bred udbredelse. Spotify begrænsede først dets tilgængelighed til visse brugere i USA via en venteliste og besluttede senere i 2022 at indstille produktionen af Car Thing.

De oplyste dengang, at de fortsat ville understøtte enhederne for eksisterende brugere og bruge erfaringerne fra projektet til at forbedre deres service på andre platforme. Men nu bortfalder den understøttelse, og her per 9. december holder alle Spotify Car Thing-enheder op med at virke.

“Vi afvikler Car Thing som en del af vores løbende bestræbelser på at strømline vores produktudbud”, skriver Spotify i en FAQ på sin hjemmeside, og fortsætter: “Vi forstår, at det kan være skuffende, men denne beslutning giver os mulighed for at fokusere på at udvikle nye funktioner og forbedringer, som i sidste ende vil give en bedre oplevelse for alle Spotify-brugere”.

Desværre for disse ejere tilbyder Spotify hverken abonnementskreditter eller automatisk refusion for enheden – ej heller gør virksomheden koden åben for offentligheden. I stedet lukker de simpelthen projektet ned og beder folk om at bortskaffe Car Thing-hardwaren på en ansvarlig måde.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.