Forside * Featured

Nye Surface Laptops er Copilot+-PC’er med ARM og 22 timers batterilevetid

-
(Foto: Microsoft)

Microsoft satser nu på PC’er med avancerede AI-funktioner hjulpet af Qualcomm’s Snapdragon X Elite chip. De nye enheder har lysstærke skærm og en dedikeret Copilot-tast.

Microsoft har annonceret en ny version af deres Surface Laptop, der kommer med 13,8 tommer- og 15 tommer-skærme. Den nye version har mod forventning ikke noget nummer, men ligner en opgradering af Surface Laptop 6 med ny arkitektur. Visse steder kaldes den dog “7th edition”, hvilket må betyde, at den erhvervsrettede Surface Laptop 6 tælles med i disse “editions”.

Den nye laptop er nemlig udstyret med Qualcomm’s ARM-baserede Snapdragon X Elite chip, hvilket giver mulighed for at køre over 40 AI-modeller lokalt. Det sker ikke mindst på grund af den indbyggede Hexagon NPU og nyheder i Windows.

Annonce:

Laptoppens design inkluderer derfor også en dedikeret Copilot-tast, hvilket placerer den i en ny kategori, som Microsoft har annonceret samtidigt: Copilot+-pc’er. Idag lanceres der samtidig lignende PC’er fra HP, Samsung, Dell, Lenovo, Acer og Asus. De har også alle en ny “recall”-funktion til fælles, der på dansk hedder “Genkald”. Det er en tidslinje, hvor du kan finde f.eks. hvornår du sidst så et dokument, som du leder efter.

(Foto: Microsoft)

Den nye Surface Laptop er ifølge Microsoft op til 80 procent hurtigere end dens forgænger (hvilket må betyde Surface Laptop 5, til trods for det droppede versionsnummer). Under en demonstration blev billeder behandlet næsten dobbelt så hurtigt som på en MacBook Air, angiveligt med M3-chippen ombord.

Se video i næsten et døgn uden at lade op

Det er ikke mindst muligt fordi Adobe’s apps som Photoshop, Lightroom og Photoshop Express til ARM nu kan køre native på Copilot+ PC’erne, og på de nuværende Windows-maskiner med ARM.

Skærmen på den nye Surface Laptop er en opgraderet PixelSense touchscreen med HDR og Dolby Vision IQ. Microsoft hævder, at det er den mest lysstærke skærm, de nogensinde har produceret, med en lysstyrke på 600 nits og et bredt farvespektrum, der understøtter P3-farvegamut. Desuden har Microsoft formået at eliminere skærmhakket, for det nye Studio Camera er placeret i skærmens kant. Det har også betydet tyndere skærmkanter, hvilket flankeres af en større touchpad, rent designmæssigt.

(Foto: Microsoft)

En anden stjerne-feature er batterilevetiden, der på 15-tommer-versionen skulle gøre det muligt at afspille video lokalt i over 22 timer og browse på nettet i op til 15 timer. Surface Laptop fås også i to nye farver, Sapphire og Dune og har to USB-C-porte og en enkelt USB-A-port. Hvis du ikke har behov for den kraftigste Snapdragon X Elite-processor, kan den fås med en lidt langsommere X Plus-chip.

Microsofts nye Surface Laptop kan forudbestilles fra i dag med en startpris på 9.199 kroner for 13,8″-versionen med Snapdragon Elite Plus-processor. Den fås derudover med 16GB eller 32GB RAM og SSD-lagerplads på 256GB, 512GB og 1TB. Levering forventes at starte den 18. juni.

Microsft har også afsløret en ny Surface Pro 10 på ARM-platformen, som du kan læse om andetsteds på siden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.