Forside * Featured

Steinway-Lyngdorf præsenterer en 1.600 watt soundbar??

-

(OPDATERET, 9 Maj, kl 14)

Ja, du læste rigtigt!  En Steinway-Lyngdorf Soundbar lanceres på High-End Munich-showet, men det er heller ikke en helt almindelig en af slagsen!

Annonce:
Det er en seriøs basse på 48 kg, med 4×400 watt ekstern forstærkning der føder L/C/R/WOOFER. Designet til at passe perfekt under et 85″ TV, men kan også bruges med f.eks 77″ eller 98″ og stadig se godt ud.

En Luksus Soundbar uden Dolby Atmos?

Pressemeddelelse redigeret af Morten Stjernholm.
Med denne soundbar indikerer Steinway-Lyngdorf at når det kommer til lyd, så mener de at “less is more”.  Den hardcore soundbar kombinerer RoomPerfect™ teknologi for optimal akustisk præstation i ethvert miljø bakket op af hele 1.600 watt leveret af dens digitale forstærkere.

Det handler om performance i et “kompakt” design, – og at firmaet har erkendt, at en ordentlig Dolby Atmos oplevelse fra en soundbar ikke kan leve op til firmaets lyd ambitioner.  I stedet bruger Steinway-Lyngdorf den samme approach som på firmaets øvrige systemer,  hvor man simpelthen kan skalere ved at  tilføje flere kanaler via deres processor, hvilket minder mere om et S-15 system.  Det betyder at der kan udbygges i alle retninger.  Flere kanaler, flere subwoofere o.s.v.

Hardcore bas for en “soundbar”

“Soundbaren” har 3 kanaler + woofer der fødes fra hver deres 400 Watt forstærkerkanal, der er de samme A1 og A2 forstærkere der benyttes i de øvrige steinway lyngdorf systemer, så her får man altså en LCR soundbar med indbygget subwoofer, der kan bruges alene, eller som en byggesten i et udvidet setup.

2×10″ i en soundbar…
De to 10-tommers long-throw woofere er designet med en meget kraftig neodymmagnet, holdt af en støbt aluminiumskurv og monteret på Model S Soundbars meget stive aluminium-MDF konstruktion. Dette skulle resulterer i en enestående bas ydelse, milevidt fra en almindelig, dødelig soundbar.

Ja, 2×10″.  Her kan man fornemme den faktiske størrelse, designet til at bo under et 85″ TV:

Hvem er sådan en løsning til?

Jeg tænker umiddelbart, at denne model vil være et ideelt udgangspunkt for et højtydende, men simpelt 5.1 surround-setup sammen med et par af firmaets fine S-15 dipolhøjttalere som surroundkanaler, for en særdeles kompakt og kraftfuld hjemmebiograf i liebhaverlejligheden, poolhuset, lystyachten, eller hvor man nu ønsker exceptionel lyd fra et kompakt system. For folk med B&O i tankerne, kan denne model, sammen med et STORT “top of the line” OLED- eller MicroLED-TV, også være et alternativ, der er værd at undersøge.

113dB SPL!

I følge de tekniske specifikationer, er denne soundbar i stand til at levere 113dBSPL@1meter!  Det er der mange højttalere der skal stå ualmindeligt tidligt op for at kunne være med på, og det er godt nyt for alle der spiller musik med stort dynamisk headroom, eller vil bruge en sådan soundbar i en seriøs hjemmebiograf.

Soundbaren giver således helt nye muligheder for at skabe en gennemført lydoplevelse, hvor der er masser af overskud og ekstrem lav forvrængning.

Avanceret Teknologi og Eksklusivt Design

Fremstillet med præcision i Skive, Danmark, har Model S et robust aluminium / MDF-kabinet, der huser avancerede komponenter som high-excursion woofere og Air Motion Transformer-tweeters, der sikrer uovertruffen klarhed og dyb bas der skulle sikre en fed lydoplevelse af både musik og film.

En soundbar uden kompromiser?
adm. direktør og CTO hos Steinway Lyngdorf,  Thomas Birkelund fortæller: “Den nye soundbar leverer det samme niveau af kompromisløshed som i vore øvrige Steinway-Lyngdorf produkter. Det er til installationer, hvor  vores øvrige produkter bare ikke passer, hvor kunden stadig ønsker et Steinway-produkt til sit TV.”

Tilgængelighed og Fremvisning Steinway & Sons Model S Soundbar vil blive fremvist på High End Munich-showet og forventes at være tilgængelig til køb ved udgangen af 3. kvartal 2024. Prissætningen vil variere afhængigt af valget af stereo- eller surround processor.

Pris ide:
Den officielle danske forhandler HIFI-Klubben har endnu ikke meldt priser ud.  Men her er lidt ide om system prisen baseret på Euro priserne (så kan man selv regne lidt på det).
Priserne er excl. lokal moms (i Danmark skal der tillægges 25%)

  • Model S soundbar, Anodized,  €15.500
  • Model S soundbar, High Gloss €24.000
  • (stereo processor) SP1 €5.600
  • (12 ch.surround processor) P100 €15.900
  • (16 ch.surround processor) P300 €22.500
  • (4 ch. effektforstærker) A2 €9.600

For et stereo system (hvor centerkanalen også udnyttes) vil man skulle bruge 1xModel S, 1x SP-1 og 1 x A2.

Pris i alt €30.700.- plus lokal moms.

5.1 surround system eksempel:
1 x Model S soundbar, Anodized €15.500
1 x P100 surround processor €15.900
1 x A2 4 kanals forstærker €9.600
1 x A1 2 kanals forstærker €6.800
2 x S-15 dipol surrounds, Anodized €6.080

Pris i alt €53.880.- plus lokal moms

Hertil skal man påregne udgifter til installation, kalibrering og andre småting omkring systemet.

 

Kan det så noget,  det der Steinway-Lyngdorf?

Jeg fik lidt af en HIFI AHA oplevelse med firmaets Model B HIFI system, der er blevet til en Youtube serie i fire dele hvor jeg tog et par gode mikrofoner med.  Her kan man få en fornemmelse af, hvad det er for en oplevelse Steinway-Lyngdorf prøver at levere med deres “eksotiske produkter”. Serien kan ses (og høres!) her!

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.