Forside * Featured

Apple har ”glemt” at fortælle os, at nyere Macs og iPads har Thread ombord

-
(Foto: Apple/OpenThread)

De større Macs med M3-chips, samt de nye iPad Pro’er er tilsyneladende klar til at indgå i Thread-netværk i det smarte hjem. Men Apple har bare ikke åbnet mulighed for det rent softwaremæssigt.

Da Apple annoncerede iPhone 15 Pro og Pro Max sidste efterår, overraskede de mange ved at inkludere en Thread radio i deres topmodeller. Nu viser det sig, at Apple også har tilføjet denne vigtige smart home-teknologi til flere nye Macs og iPads siden september 2023. Bare uden at sige det til nogen.

The Verges smarthome-reporter, Jennifer Pattison Tuohy, har gravet ned i registreringerne hos den amerikanske telemyndighed FCC. Hun har fundet ud af, at selvom Apple ikke angiver Thread-kompatibilitet på specifikationerne for nogen af disse produkter, siger FCC-rapporterne, at mange af Apples seneste enheder har fået testet Thread-radioer for at sikre, at de overholder loven.

Annonce:

Thread er den primære trådløse protokol for den nye smart home-standard Matter, som Apple har været med til at udvikle, men kun har markedsført i begrænset omfang.Thread er lavet til at bruge minimale mængder strøm og optage meget lidt båndbredde i et trådløst mesh-netværk, der forbinder smarthome- og IoT-enheder. Thread er hurtigere end Bluetooth og har bedre rækkevidde.

Der har siddet Thread-radioer i Apple-produkter i flere år, f.eks. i HomePod Mini siden dennes lancering i 2020. Der er også Thread-moduler i HomePod 2 og flere Apple TV-modeller. Tilføjelsen af Thread-radioer blev kun nævnt kortvarigt under annonceringen af iPhone 15 Pro og Pro Max, hvor det blev sagt, at det “åbner op for fremtidige muligheder for integrationer i Home-appen.”

Thread kommer med oven i hatten

Men Apple har endnu ikke officielt annonceret tilstedeværelsen af Thread-radioer i nogle af deres Macs eller iPads. Og alligevel har Jennifer Pattison Tuohy altså fundet ud af, at der er Thread-moduler i de nye M4-iPad Pro’er, i visse iPad Air-modeller med M2-chippen, samt næsten alle nyere M3-baserede Macs med undtagelse af 13-tommermodellerne. Du kan se listen herunder.

Dette antyder, at Apple muligvis prøver at fremtidssikre deres enheder med denne teknologi. Det kan dog også være noget rent praktisk, der er på spil. Tri-band-modemchips, der kombinerer Wi-Fi med Bluetooth og Thread, både falder i pris og bliver mere tilgængelige hos Apples leverandører. Så Thread kommer måske bare med oven i hatten uden at Apple har tænkte sig at udnytte teknologien.

Skulle Apple dog alligevel vælge at bruge den til noget, kan Thread potentielt give Macs og iPads mulighed for at kommunikere direkte med smart home-enheder og fungere som Thread border routers. Med andre ord kan de fungere som centrale hubs for Apples smarthjem-økosystem og Home-app’en.

iPads har tidligere kunnet bruges som sådanne hubs, men denne funktion blev fjernet i den nye Apple Home-arkitektur. Thread kan også tænkes som brugbar for Apple udenfor smart home-konteksten, f.eks. som alternativ til Bluetooth, når det gælder tilbehør som smartwatches, AirTags eller tastatur og mus til din computer, smartphone eller iPad.

Tuohy har fundet FCC-godkendelser af Thread-moduler i de følgende Apple-produkter:

iPad Pro 13″ (M4) (Wi-Fi + Mobildata)
iPad Pro 11″ (M4) (Wi-Fi + Mobildata)
iPad Pro 11″ (M4) (Wi-Fi)
iPad Air 11″ (M2) (Wi-Fi + Mobildata)
iPad Air 13″ (M2) Wi-Fi
MacBook Air 15″ (M3)
MacBook Pro 14″ (M3)
MacBook Pro 14″ (M3 Pro/Max)
MacBook Pro 16″ (M3 Pro/Max)
iMac (M3 med to porte)
iMac (M3 med fire porte)

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.