Forside * Fokus

Her er iOS 18 – Talte rygterne sandt?

-

Som altid før WWDC vælter det ud med rygter, hvor ca. 50% passer og de andre 50% bare er våde drømme fra diverse bloggere og rygtespredere. Men nu er WWDC 2024 i gang og rygter kan erstattes med fakta.

På scenen fortalte Apple hvad vi kan forvente der kommer i iOS 18, og hvordan iOS 18 bliver en af de største opdateringer af iOS i lang tid.

Annonce:

Apple startede med at fortælle om hvordan man nu kan sætte sin homescreen op endnu mere fleksibelt. Nu kan man endeligt selv vælge hvor ens foldere og ikoner skal være på hjemmeskærmen. Noget som Android har haft i flere år end jeg kan huske.

Du kan også nu selv vælge hvad farver dine ikoner skal have.

Control Center er også opdateret

Kontrolcenteret er blevet opdateret med et nyt design, der gør det lettere at bruge dagligt. Dette nye layout gør det hurtigere at tilgå dine oftest brugte funktioner, som f.eks. medieafspilning, styring af smart-hjem-enheder og forbindelsesindstillinger. Du kan nemt skifte mellem forskellige funktioner ved at swipe. Det er nu også muligt at tilføje betjeningsknapper fra tredjeparts apps til Kontrolcenteret, hvilket giver dig mulighed for hurtigt at låse din bil op eller starte en videooptagelse til sociale medier direkte fra Kontrolcenteret. Et nyt galleri viser alle de tilgængelige betjeningsmuligheder, og du kan tilpasse, hvordan disse er organiseret og se dem i forskellige størrelser eller grupperinger efter eget ønske.

Apple har lavet et nyt API til udviklere, så de kan udvikle nye kontroller som kan bruge af app og enhedsbrugere.

 

Privatliv i højsædet

med iOS 18 kan du låse apps med “Lock an App”, så man skal bruge enten touch ID eller Face ID for at bruge app’en. Du kan også gemme apps eller låsse foldere i iOS 18. Du kan også vælge hvor meget information man kan se om kontakter.

 

Apple Intelligence

iOS 18 introducerer også Apple Intelligence – et personligt intelligenssystem til iPhone, iPad og Mac, som kombinerer al den power, generative modeller har at byde på, med brugerens personlige kontekst for at levere intelligens, som er utroligt brugbar og relevant. Apple Intelligence er dybt integreret i iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia og udviklet med udgangspunkt i at beskytte brugernes privatliv. Apple Intelligence udnytter den kraftfulde Apple-chip til at forstå og udarbejde sprog og billeder, foretage handlinger på tværs af apps og trække på brugerens personlige kontekst for at gøre hverdagsopgaver nemmere og hurtigere.

 

Mail og Messages får en stor opdatering

Messages får en stor opdatering. Du får bl.a. Tapbacks, hvor du nu får farver, men også mulighed for at bruge emojies. Du kan også schedulere hvornår en besked skal sendes.

Og til sidst fortalte Apple også at Messages får RCS support.

 

TextFX giver dig mulighed for at bruge Ritch Text i dine beskeder.

Apple er også klar med “Messages via Satelittes” , så du kan sende beskeder hvis du er i et område uden mobildækning.

 

Mail får fokuseret indbakke

Apple har fået gode idéer fra f.eks. Spark og lavet en intelligent indbakke, hvor dine mails sorteres ud fra type og vigtighed. Det lød dog ikke som om det var klart til iOS 18 release 1.

 

Maps får også en ordentlig tur

Er man til hiking får Apple Maps også en stor opdatering. Apple var dog ikke så informativ om funktionaliteten

 

Wallet får “Tap-to-Cash”

En funktion vi nok ikke ser i Danmark foreløbigt er Tap to Cash hvor du kan overføre penge direkte mellem to telefoner.

 

Velkommen til Game Mode

iOS 18 får en dedikeret game mode, så du kan spille uforstyrret på din iPhone.

 

Photos

Apple fortalte at den nye Photos app får den største opdatering nogensinde. Og du kan nu sortere dine billeder endnu mere detaljeret, og du kan lave dine egne collections, så du hurtigere kan finde de vigtige billeder.

Du kan selv vælge hvordan Photos skal sortere dine billeder så din app bliver en helt personlig oplevelse. Appen så umiddelbart virkelig lækker ud, og de skal blive spændende om den får andre funktioner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.