Forside * Nyheder

Nu kan du søge om støtte til hurtigere bredbånd

-

Bredbåndspuljen har netop åbnet for ansøgninger, og der er gode nyheder for danskere i områder med dårlig internetdækning. Med nye og mere inkluderende kriterier er det nu muligt for flere husstande at sikre sig hurtigere og mere tidssvarende bredbåndsforbindelser.

I år har bredbåndspuljen ændret sine kriterier for støtteberettigelse. Ansøgere skal nu kun have adgang til internethastigheder på mindre end 100 Mbit/s download via fast bredbånd og mindre end 600 Mbit/s via mobilt bredbånd. Dette gør, at hele 33.000 adresser kan søge puljen i år – en stigning på 6.000 adresser sammenlignet med sidste år.

Annonce:

De nye rammer betyder også, at flere enkeltadresser kan søge om støtte uden at skulle indgå i et projekt med flere andre. Hvor blot omkring 2.900 adresser kunne søge denne ordning sidste år, er tallet vokset til 4.000 i år. Ansøgere vil få besked i deres e-boks, hvis de er berettiget til tilskud.

Carsten Bryder Thejls, direktør for Norlys’ fiberforretning, understreger vigtigheden af at søge puljen tidligt, især for enkeltadresser, hvor fristen falder i ferieugerne. “Fristen for at søge puljen som enkeltadresse ligger i ferieugerne, så det er vigtigt at få undersøgt, om du er tilskudsberettiget og søge, inden du rejser på sommerferie,” siger han i en pressemeddelelse til recorder.dk. Ansøgningsprocessen er enkel, da man kun skal indtaste sin adresse og kontaktinformation på puljens hjemmeside.

For dem, der ønsker at søge støtte gennem den almindelige ordning, hvor flere husstande skal gå sammen, er ansøgningsfristen den 23. september. Denne proces kræver lidt mere arbejde, da man skal samle flere tilskudsberettigede adresser til et fælles projekt. Norlys tilbyder hjælp fra erfarne medarbejdere til at guide ansøgere gennem processen og sikre, at projekterne opfylder de nye rammer.

 

Informationsmøder

For at hjælpe interesserede med at forstå de nye regler og ansøgningsprocessen, afholder Norlys en række informationsmøder. Her kan man møde op og blive klogere på, hvordan man søger støtte. Møderne finder sted på følgende datoer og steder, alle mellem kl. 17.00-19.00:

  • Tirsdag d. 20. august – Hobro Idrætscenter, Amerikavej 22, 9500 Hobro
  • Torsdag d. 22. august – Vildbjerg Kulturcenter, Sports Allé 6, 7480 Vildbjerg
  • Tirsdag d. 27. august – Romalt Aktivitetshal, Romalt Boulevard 28, 8960 Randers SØ
  • Onsdag d. 28. august – Pulsen i Balling, Stadion Alle 3, 7860 Spøttrup
  • Torsdag d. 29. august – Alhedens Idræts- og Kulturcenter, Trehusevej 7, 7470 Karup J
  • Tirsdag d. 3. september – Norlys, Tietgensvej 4, 8600 Silkeborg
  • Onsdag d. 4. september – Brædstrup Sportshallerne, Rådhusgade 1-3, 8740 Brædstrup
  • Torsdag d. 5. september – Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø
  • Tirsdag d. 10. september – Terndrup Idrætscenter, Terndrup Halvej 3, 9575 Terndrup

Ønsker du at deltage i møderne, kan du tilmelde dig via mailadressen [email protected] eller telefon 7518 8025. Telefonen er bemandet mandag, onsdag og fredag.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.