Forside Nyheder

HP: DVD-brænderen laver også labels

LightScribe kalder HP deres nye teknologi, som gør det muligt for DVD brændere at skrive labels direkte på CD og DVD plader, så resultatet ligner silketryk.


Når selve brændingen er færdig, skal man vende pladen om. Så kan samme laser brænde en label på pladen. Medierne er dog en speciel type som, ihvertfald i starten, vil være lidt dyrere end almindelige medier.Til gengæld bliver arbejdsgangen nemmere, og der spares blæk i InkJet printeren eller hvad man ellers ville bruge til at lave labels med istedet. Ved LightScribe teknologien er der ingen ekstra omkostninger til forbrug, andet end selve medierne.


LightScribe er anderledes end Yamahas DiscT@2 der brænder en label på data-siden af medierne, og dermed optager plads som kunne være brugt til data. Med denne teknologi bevares den totale datamængde.


De første LightScribe drev og medier forventes at komme på markedet i løbet af efteråret 2004 fra fabrikanter som Hitachi, Mitsubishi, Sonic Solutions, Toshiba m.fl.


Det skønnes at denne og lignende teknologier engang også vil være tilgængelige i stationære CD & DVD optagere. Det er oplagt når teknologien tillader at bruge samme laser til også at skrive labels.


Kilde: www.pcworld.com

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.