Forside Styling Layout: Uden komm.

LG RH4810 skærmbilleder

LG RH4810 skærmbilleder
Af Michael Sørensen


Denne gang er skærmbillederne lidt mindre end de plejer.  Til gengæld ligger de i fuld størrelse i vort Foto galleri.  Der er også flere billeder end dem vi viser her.


Setup

Før recorderen tages i brug for alvor skal den sættes op.  Det er ganske nemt.  Jeg trykker på SETUP tasten og kommer ind i denne menu.Øverst er kanalopsætningen og den er lige til.  Jeg vælger land og trykker Start og resten går af sig selv.I næste menu punkt kan jeg ænder indstillingerne manuelt og give stationerne navne mv.Klokken, TV aspekt, Progressive scan, Dekoder og formatering af harddisk mm kan også sættes her.

Editerings opgave

Jeg vil optaget et afsnit af Skadestuen fra TV3 via timeren og derefter klippe det overflødig før og efter udsendelsen væk og selvfølgelig også klippe reklamerne ud.

Først skal tv programmet optages og det gør jeg med timeren.  Et tryk på TIMER REC giver dette billede.
Det er lidt specielt at længden skal angives i minutter og ikke i sluttidspunkt.  Tiderne kan ikke indtastes direkte men rulles frem med fjernbetjeningens 4 navigationstaster.Når timeren er programmeret kan man kalde denne oversigt frem (bemærk at der kun er 7 pladser og der kan kun være 7 programmer).Derefter skal recorderen slukkes!

Når programmet er optaget findes det i oversigten.  Der er ingen levende billeder i oversigten.  Først vil jeg omdøbe klippet:Jeg får bogstavspladen frem og skal først slette “Empty Title” (11 tastetryk),så trykker jeg “Skadestuen” ind (56 tastetryk!).
Det er desværre ikke muligt at klippe de første ca 3 sekunder ud med editeringsfunktionen, istedet deler jeg filen i to.Jeg finder starten af “Skadestuen” og sætter opdelings mærket.Jeg har nu delt filenog sletter den del jeg ikke skal bruge.
Jeg vil nu fjerne reklamerne og det der er optaget for meget i slutningen.Jeg bruger editeringsfunktionen.  Her kan jeg se udsendelsen og spole og bruge slowmotion til at finde det rigtige sted at sætte Start mærket.Tilsvarende sætter jeg End mærket efter reklamerne.Jeg trykker Next og gentager for hver reklame pause og gør tilsvarende med slutningen af udsendelsen.Derefter trykker jeg Done og klippet bliver fortaget.  De hvide stykker på tidslinien bliver fjernet.
Jeg får en ny oversigt.  Længden er nu reduceret til 42 og 27 sekunder minutter.Så er editeringen færdig.Kopiering til en DVD-RW skive

Jeg vil nu kopiere Skadestuen til en DVD-RW skive, der skal formateres først.
Jeg bruger HOME til at skifte til DVD-RW skivenog SETUP for at komme til formateringsmenuen og trykker Start.Jeg vælger VR mode da det er en DVD-RW skive.Jeg bliver advaret om at alt på skiven bliver slettet.Formateringen tager ca 30 sekunder for en 2x skive, men recorderen viser lidt mere.
Jeg bruger HOME til at skifte tilbage til harddisken for at kopiere fra den til DVD-RW skiven.Jeg vælger filen og Dubbing.Der er nogle valgmuligheder fx kan jeg vælge kopiens kvalitet.Kopieringen er i gang og det tager de 42:27 minutter som udsendelsen varer.  Nul High Speed kopiering her, Øv!  Kopien bliver ikke reenkodet.
Nu skal skiven have en Label.  Jeg skal igen bruge HOME til at skifte til skivenog trykker SETUP for at komme ind i menuen.Jeg taster “SKADEESTUEN” ind.
Så skal skiven Finalizes (afsluttes).Det tager lidt tid afhængig af hvor meget der er på skiven, men de angivne 3 minutter er for meget.Nu er skiven og opgaven færdig.

Kopiering til DVD-R er samme procedure, dog skal den ikke formateres.


Afspilning

Her er et par eksempler på skærmbilleder fra afspilning.
Først en DVD afspillet med 100x normal hastighed (Ice Age)og her 100 gange baglæns (To die for)Display oplysningerne er fine.Der er en fremragende Zoom funktion, først billedet normalt,og her i 2xog i 4x – det er muligt at flytte udsnittet!Der er en fin PIP (Billede i billede) funktion.Der kan vælges 3 størrelser og 8 placeringer.
Afspilning af billeder og MP3 sker fra HOME menuenFørst skal billederne vælges,så kan der sættes lyd til billederne ogdet sker fra MP3 mapperne.Og så kører Slide Showet med billede og lyd!  Flot.

MP3 kan sagtens afspilles alene.  Man vælger blot melodierne og trykker Start.
DVD-R menuen er ikke verdens mest spændende menu.  Man kan selvfølgelig give filmene titler, og det havde de faktisk på harddisken, men er altså ikke blevet flyttet med over!  Grrr!
Se også Foto galleriet: LG RH4810 skærmbillederTilbageAnnonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.