Forside Nyheder

TV 2 på vej mod økonomisk kollaps


Drastiske midler som brugerbetaling er i spil som forslag til at redde TV 2. Den 20 år gamle tv-station kan ikke overleve på de nuværende betingelser.


Jyllands-Posten / epn.dk skriver at TV 2 er på vej mod økonomisk afgrund.


Stationen, der allerede nu kører med underskud pga. finanskrise, recession og den deraf følgende nedgang på reklamemarkedet, er tynget af en gældsbyrde på 850 mio. kr.


Oveni det står TV stationen til yderligere til at miste indtægter fra den 1. november 2009, når de analoge sendere slukker og TV 2 reduceres til en kanal blandt mere end 35 andre landsdækkende tv-kanaler. Det er digitaliseringen og Boxers indtog på det danske marked, som vil fjerne yderligere en portion af TV 2’s indtægter fra reklamer.


I forvejen har TV 2 kun penge i kassen, fordi stationen fik et statslån på en halv mia. kr. i august med tøvende accept fra EU, da ingen banker ville låne stationen penge.

På det nuværende økonomiske grundlag vil TV 2 derfor ikke kunne aflevere den plan, som EU-kommissionen har krævet at få som dokumentation for, at tv-stationen på langt sigt kan blive en økonomisk sund virksomhed.


“Nej, det kan vi ikke, som tingene ser ud nu. Der skal styr på vores gæld og den daglige drift,” siger bestyrelsesformand for TV 2, Lars Liebst, til Jyllands-Posten / epn.dk og tilføjer, “at en løsning skal være fundet sidst i november for at få den igennem det politiske system.”


 


Kun ét hovedsæde?


Ifølge Jyllands-Postens oplysninger overvejer direktion og bestyrelse at forelægge ejerne, dvs. politikerne, forskellige muligheder.


På kort sigt kan der hentes penge ved at nedlægge et af to TV 2-hovedsæder, enten det på Kvægtorvet i Odense eller det på Teglholmen i København. Desuden kan der blive tale om at sælge TV 2’s halvdel af det danske sendenet.

Men det vil ikke være nok. Derfor er der overvejelser i bestyrelsen om at foreslå politikerne drastiske midler som eksempelvis brugerbetaling for at se TV 2.


 


Debat


Der er nu oprettet et emne i forummet, for debat om TV2’s økonomi


Gå til debatten


 


Kilde: Jyllands-Posten / epn.dk

Annonce:
Forrige artikelUSB pladespillere fra Denon
Næste artikelBryston og Acoustic Zen-arrangement
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.