Forside Nyheder

Hybrid blu-ray DVD disk på vej


Den japanske producent af optiske medier, Infinity, har annonceret en hybrid blu-ray DVD disk. Altså en skive, der indeholder både blu-ray og DVD.


Og første udgivelse på det nye format er allerede på vej. Filmen “Code Blue” der er sat til udgivelse d. 18. feb. 2009 i Japan. Code Blue vil indeholde fire hybrid diske, der hver har en single layer blu-ray (25GB) og dual layer DVD (9GB) på den samme side af disken.


Det nye hybrid format er blevet godkendt af BDA – the Blu-ray Disc Association. Men godkendelsen fra DVD Forum trækker ud, da der kan være kompatibilitet problemer med visse DVD afspillere. Infinity har dog testet deres disk på 64 forskellige afspillere, en blanding af DVD afspillere, blu-ray afspillere og computere. Og der var ingen fejl på nogen af dem.


Næste skridt er en udgave der indeholder dual layer blu-ray (50GB) og dual layer DVD (9GB). Infinity er igang med at få den godkendt af BDA.


Det bliver interessant at følge, om det nye format adopteres af Hollywood studierne. Men mon ikke det afhænger af prisen. Hybrid formater plejer at være dyrere at fremstille, til gengæld sparer studierne at opretholde dobbelt produktion og distribution.


 


Kilde: blu-ray.com

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.