Forside * Nyheder

Konkurrent til blu-ray i butikkerne i Kina


Kineserne slår til igen


Kineserne har længe været sure over de høje priser, der er på licensieringen af Blu-ray teknologi på afspillere. Og selvom blu-ray organisationen for nyeligt sænkede licensprisen, har kineserne valgt at gå egne vegne.


Allerede i dag, kan man købe det kinesiske alternativ i butikkerne i Shanghai. CBHD afspillerne (CBHD: China Blue High-Definition), og alternativet støttes af den kinesiske regering fortæller cdrinfo.com.


Teknikken er baseret på Toshibas HDDVD teknologi, og en CBHD skive rummer 30 gigabyte. Prisen på de nye afspillere er ca. 2.000 yuan (ca. 2.000 Kr.). Og selvom prisen lyder høj i vores øjne, er det alligevel 40% billigere end den billigste blu-ray afspiller i Kina. Og når priserne på en film kommer til at ligge mellem 45 og 75 kr, så lyder det jo ikke så tosset alligevel.


Overraskende har Warner allerede udmeldt, at de allerede i 2009 udsender omkring 100 titler i CBHD formatet.


Så selvom der ikke er noget der tyder på, at CBHD kommer til vores breddegrader, kan der stadig blive tale om en lokal formatkrig i Asien.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.