Forside Styling Layout: Uden komm.

Anmeldelse: PS3 via alm. fjernbetjening


Indledning


Sony har valgt at Playstation 3 kun kan fjernbetjenes via bluetooth. Enten via den medfølgende kontroller, eller deres egen bluetooth fjernbetjening, der sælges som tilbehør.


Løsninger der fungerer isoleret set, men benyttes en universal fjernbetjening i hjemmet, så kommer man ofte til kort med en PS3. Det er endnu de færreste universal fjernbetjeninger, der kan programmeres til også at sende koder ud via bluetooth.


Derfor findes der forskellige tredieparts løsninger på markedet, som kan omsætte fra infrarøde gængse fjernbetjeninger, til PS3 bluetooth koder, og her anmelder vi et nyt af slagsen.


Og så er det tilmed dansk produceret. Producenten hedder wb_electronics, og produktet RE-BL.


 


 


 


Strømforsyning


RE-BL kan strømfødes fra flere kilder. Enten kan man sætte et par AA batterier i den. Så kan den fungere helt uafhængigt af PS3, sådan rent fysisk, da den jo kommunikerer med PS3 via bluetooth. Den skal blot placeres et sted i rummet, hvor den kan opfange IR signalerne fra den almindelige fjernbetjening.


En anden mulighed, er at forbinde den til PS3 via et USB kabel. Dette giver den fordel, at RE-BL omsætteren kan “se” hvornår PS3 er tændt og hvornår den er slukket. Omvendt kræver den løsning jo at der altid stikker et kabel ud af PS3, samt at RE-BL skal placeres i umiddelbar nærhed af PS3 (afhængig af USB kablets længde).


En tredie mulighed er at forsyne RE-BL via en løs strømforsyning. Sådan en sælges som ekstra tilbehør.


Om det skal være den ene, den anden eller den tredie løsning må man jo gøre op med sig selv. Personligt faldt jeg for løsning 1 med AA batterierne, da det betyder at RE-BL blot kan lægges diskret på en hylde el.lign. i rummet. Trådløs, ingen ledninger.


Omsætteren kan åbnes uden brug af værktøj. De to halvdele holdes sammen af to “gummibånd”, som lige kan krænges af når der skal nye batterier i. Nemt og enkelt.


 


 


I brug


Som det allerførste skal RE-BL parres via bluetooth med PS3. Dette kræver en Sony kompatibel fjernbetjening, enten fra en DVD afspiller, DVD recorder, Playstation 2 eller en universal fjernbetjening indstillet til at sende Sony DVD koder ud.


Sony har 3 forskellige sæt af IR fjernbetjeningskoder, der kan benyttes i deres DVD afspillere. Dette giver mulighed for at have flere Sony afspillere i samme rum, ved at de omprogrammeres til at benytte forskellige sæt koder. Så forstyrrer de ikke hinanden.


Fra fabrikken er RE-BL sat til at benytte IR koderne for Sony DVD1, som de fleste Sony DVD afspillerne incl. PlayStation 2 også som standard er indstillet til. Men RE-BL kan stilles om til de to øvrige, DVD2 og DVD3, via den tilhørende PC software. Blot installér softwaren på en PC, tilslut RE-BL med USB kabel, og så kan man ændre dens setup. Mere om softwaren senere.


Tilbage til selve paringen. Når Sony DVD fjernbetjeningen er klar, fjernes alle strømkilder til RE-BL, dvs. hverken batterier, USB kabel eller løs strømforsyning. Derefter aktiveres PS3 bluetooth paring via Settings-menuen og punktet Accessory Settings – Register BD Remote.
Nu sættes der strøm til RE-BL, og en rød lysdiode vil blinke i 20 sekunder. I løbet af de 20 sekunder skal man trykke knappen “2” ned på fjernbetjeningen, og holde den trykket ned indtil PS3 ændrer skærmbillede til “Registering”.


Når PS3 har accepteret den nye “bluetooth fjernbetjening”, er RE-BL klar til brug.


 


Betjening


Selve betjeningen er ret triviel. Når det er sat op, så har man almindelig kontrol over PS3 med de almindelige  DVD funktioner fra fjernbetjeningen.


Selv sluk af PS3 virker i den seneste software til RE-BL. Det er ellers et af de punkter, som kan være drilsk.


 


PC softwaren


Via PC softwaren, som kan hentes på producentens hjemmeside, er det muligt at ændre på RE-BLs virkemåde. Det er her man bestemmer hvilke IR koder den skal reagere på, installere ny firmware i produktet, samt øvrige indstillinger.


Installer softwaren på en PC, og tilslut RE-BL til PC’en via et USB kabel.


Menuerne er følgende:


Bemærk faneblad nr. 2, som er den mere advancerede programmering. Her kan man omstille RE-BL til at bruge helt andre IR koder, end dem fra Sony.


Eksempelvis har der været arbejdet i, at styre RE-BL via en B&O fjenbetjening (Beo4 eller Beo5). Og det kommer der nok snart en opdatering til. Den del er dog ikke testet i forbindelse med denne anmeldelse.


 


Konklusion


Havde Sony valgt at PS3 kunne styres med både bluetooth og almindelig IR (infrarød), havde produkter som dette slet ikke været nødvendige. Men der er et behov for produkter som lukker hullet imellem den “almindelige verden” og “PS3 verdenen”, især for brugere af multi fjernbetjeninger.


Og RE-BL holder hvad det lover, oversætter fra almindelige IR fjernbetjeninger til PS3 bluetooth. Og da bluetooth er trådløst, behøver den ikke placeres tæt ved Playstation. Placer den på en hylde, i reolen eller hvor der nu er plads.


RE-BL kan bruges direkte ud af kassen, da den som standard benytter de samme koder som PlayStation 2 fjernbetjeningen og andre Sony DVD fjernbetjeninger. Virker derfor direkte med de fleste universal fjernbetjeninger, eksempelvis fra Logitech, Philips, One4All osv.


Så har man et behov for at styre PS3 fra en almindelig fjernbetjening, så er dette produkt en god løsning.


Og der er samtidig lidt teknik for “nørderne” bag facaden også. Eksempelvis muligheden for, at PS3 kan styres fra en PC eller et media center. Altså ved at RE-BL tilsluttes PC hardwaren, og modtager kommandoerne til kontrol af PS3 den vej, istedet for via IR. Blot et eksempel på, et dette produkt mere er en lille byggeklods til det advancerede setup i hjemmebiografen, end en simpel omsætter. 


Så alt i alt et godt og fleksibelt produkt. Nemt at gå til for den uøvede, med mere gemt bag facaden for den øvede, og sikkert endnu mere på vej. For det lader til at være en producent, der lytter til kundernes ønsker og behov.


 


Priser
 • RE-BL alene koster 59 euro (~442 kr)


 • RE-BL pakke med RE-BL, strømforsyning og USB kabel, koster euro 69 (~517 kr)

Priserne er inklusiv levering.


 


Links Fact sheet  (engelsk)
 • Small form factor integrates seamlessly into existing entertainment systems


 • PS3 power state sensing (via USB)


 • Full Blu-ray/DVD playback control of PS3


 • Power on/off control of PS3


 • Firmware upgradable


 • Scandinavian design with all manufacturing and development performed in Denmark


 • Configurable IR device code (avoid conflicts with existing SONY DVD player)


 • Low power usage from battery, USB or DC-adapter


 • Low power mode for extended battery life


 • Low battery indicator


 • Support for external IR receiver for permanent installations


 • Flexible placement options leaving a small footprint


 • Sensitive IR receiver with activity LED


 • Custom definable macros including power-off macro


 • Driverless USB connection for advanced configuration through PC-software


 • Easy battery change by use of the innovative o-ring enclosed casing


 • Software has a multilingual user interface translated in more than 7 languages

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.