Forside IFA IFA 2009

IFA 2009: IFA 2009 – Afmelding

Annonce:

Efter en dækning af IFA 2009, som må kandidere til den mest omfattende nogensinde af noget dansk medie, er vi klar til så småt at runde af herfra.

Vi er tilbage i Danmark, rige på indtryk. Og her er vores vurdering af IFA 2009.

Som skrevet så mange gange før, er IFA verdens største forbrugerelektronik udstilling. CES i Las Vegas er som messe en smule større, men den har meget mere IT med. Der er det adskilt i Europa, med CeBIT der tager sig af IT og IFA som tager den egentlige forbrugerelektronik. Selvom den slags mere og mere smelter sammen i produkterne nu.

 

Evaluering af IFA 2009

Inden IFA startede op, gjorde de meget ud af at fortælle at der ingen finanskrise var dér. Antallet af udstillere var 1.200, ca. det samme som året før (i 2008).

Jo, der skal nok have været ca. det samme antal udstillere på IFA i år, men der var færre produkter udstillet på færre kvadratmeter. Mange udstillere benytter sig af muligheden for, at dele standen op i et forhandler/presse område og en offentlig udstilling. Flere af de udstillere havde måske samme antal kvadratmeter til rådighed i år, men brugte flere af dem på de interne områder. Det gjalt bl.a. Philips hvor den offentlige del af standen så ud til at være næsten halveret i år.

Så udstillerne har skiftet fokus i år. De viste mindre for de private, og mere for dem der skal sælge produkterne. Men ofte dog de samme produkter begge steder, men forhandlerne skulle “nurses” lidt ekstra i år.

En anden trend var at der var færre nyheder. Mange udstillere har simpelthen valgt at udsætte lancereringen af nye produkter til senere, måske næste år. Og det store som små. Så hvor der normalt er mange nyheder på hver stand, så skulle man have luppen frem i år.

Det mest interessante?

En af kollegerne spurgte os mandag efter udstillingen:

Hvad var det mest interessante ved IFA 2009 ?

Og det spørgsmål var sværere at besvare, end vi havde forestillet os inden messen. Faktisk nåede vi ikke frem til noget endeligt svar, men mere nogle vage formuleringer som:  Tja, måske 3D…

Så IFA 2009 skuffede vel indholdsmæssigt. Der var ikke samme substans som før finanskrisen. Men når man interesserer sig for forbrugerelektronik, som vi, er sådan en udstilling selvfølgelig altid spændende; Men der var mindre “whau effekt” i år.

Når det er sagt, så er IFA stadig enorm og bestemt en oplevelse værd.

Mange hilsener
recordere.dk teamet

PS. Gik du glip af de mange nyheder, videoer og øvrige stemningsrapporter, så check: https://www.recordere.dk/ifa2009

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.