Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Blood Stone 007


Spilanmeldelse: Blood Stone 007
Kristian Jakobsen, low5.dk


Denne artikel bringes i samarbejde med sitet low5.dk.


Ian Flemmings 007 har siden sin første bog om Mr. Bond formået at tryllebinde sit publikum. Ian Flemming er for længst gået bort, men 007 har heldigvis fortsat sit korstog mod jordens psykopater og udspekulerede genier med hang til verdensherredømme. På filmsiden har vi med de sidste to film set en hårdere Bond, godt personificeret af skuespilleren Daniel Craig. Den kommende film er desværre udskudt til omkring 2014, grundet filmselskabet MGM´s konkurs, hvilket efterlader os ene og alene med Bond i spilform.Næsten som var det en film


Normalt når vi ser Bond-spil bygger de over en af filmene, men med Blood Stone er der ingen film (fandens også med den konkurs) at skrue handlingen sammen omkring. Alligevel er det lykkedes udviklerne at kreere en historie, der fra start er fortalt præcis som man forventer, når der står 007 på coveret. På de første 15-20 minutter når man derfor både at bevæge sig omkring i smoking, skyde skurke, køre i Aston Martin samt sejle på fuld skrue igennem et havneområde i en sort frækkert af en motorbåd. Det er lige præcis som det skal være.


Historien er egentlig ikke noget særligt, men stemmeskuespillet er af de rigtige skuespillere fra filmene, hvor især M (Judi Dench) og James Bond (Daniel Craig) faktisk virker til at have hygget sig med indtalingen. Som nævnt er historien ikke noget at råbe hurra over, men fans af Bond vil formentlig nyde det store komplot der trods alt bygges op til i spillet.


 


Flere gadgets tak


Noget der altid har fascineret med ved 007, er de mange fantastiske gadgets han altid har til sin rådighed. Om det skyldes, at de seneste film har skåret kraftigt ned på opfindsomheden i forhold til gadgets ved jeg ikke, men i hvert fald er din eneste gadget i spillet en telefon (!). Ja du læste rigtigt. Bond har en smartphone, der kan scanne områder for fjender og downloade dokumenter, thats it! Selvom telefonen er brugbar i forhold til fjenderne, er det skuffende, at man ikke har brugt mere tid på teknologisk isenkram.


Grafiks ligger Blood Stone på det meget jævne. Ind i mellem ser baggrundene såmænd nogenlunde nydelige ud, men animationer af især mundbevægelser er temmeligt ringe. Det ser heller ikke specielt godt ud når fjender skydes ned og de med 2-3 forskellige animationer samt er ARGH falder til jorden. Det samme må desværre siges om nærkampene, hvor Bond har få muligheder til rådighed. Jeg ved ikke hvad der er gået galt for udviklerne, men grafikken har altså lidt PS2 over sig. Synsvinklen skråt bag Bond er heldigvis fin og kun sjældent behøver du justere når der skal skydes omkring hjørner eller lignende.
Mest for fans (Konklusion)


Som nævnt tidligere skal du både skyde, sejle og køre bil i spillet. Alle tre dele fungerer faktisk udmærket, hvilket ikke er så underligt når man tænker på at udviklerne bl.a. har flere bilspil bag sig. Det trækker dog fra at der kun er 1 rigtig måde at løse sejl- og køredelene af spillet på. Starter du forfra skal du derfor indstudere hvornår du skal dreje, bremse, undvige osv. Det føles desværre alt for indstuderet, ja næsten som var du med i optagelserne til en film og skulle indspille samme scene igen og igen.


Er du stor fan af James Bond vil du finde underholdning i spillets snige/skyde missioner og bedre kunne acceptere de lidt kiksede sejle og køremissioner. Stemingen er meget James Bond´sk, det er fedt at de rigtige skuespillere har lagt stemmer til. Det tjener også som et lille plaster på det blødende filmsår, at vi i det mindste har fået et spil om vores elskede topagent. Spillere der er ligeglade med Bond og blot søger et godt tredjepersons skydespil, kan finde bedre alternativer.


Plus:
Stemmer fra Daniel Craig og Judi Dench, fortalt som var den en film, god stemning.


Minus:
Meget fastlagte køre- og sejlmissioner, ingen gadgets, skuffende grafik


Samlet karakter: 60%


Udgiver: Activision
Ude nu til Xbox 360, Pc, DS og Ps3
Testet på PS3

Annonce:
Forrige artikelLille fald i salget af fladskærms TV
Næste artikelHovedtlf forstærker fra Musical Fidelity
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.