Forside Nyheder

10 spareråd til elregningen


10 spareråd til elregningen


Det er blevet dyrere at tænde for strømmen i vinterkulden. De stigende elpriser vil komme til at koste på pengepungen for både private forbrugere og virksomheder.


Prisen på strøm er den seneste tid steget markant pga. manglende vand til norske og svenske vandkraftværker kombineret med det stigende forbrug i vinterkulden. En almindelig husstand kan forvente en ekstra regning på 400 kr.


Ved at følge 10 enkle elspareråd kan man spare på strømmen og dermed elregningen.


– Sluk Lyset
Selvom det er mørkt udenfor, så er det stadig en god idé at slukke lyset efter dig. Der er ingen grund til at bruge strøm i et rum, hvor man alligevel ikke opholder sig.


– Brug sparepærer
Skift mindst tre almindelige glødepærer ud med sparepærer, og spar en masse strøm. Sparepærer bruger kun en fjerdedel af den strøm, som almindelige glødepærer bruger. Og så holder de oven i købet 5-15 gange længere.


– Brug radiatortermostater, klimastyring og evt. natsænkning
Du kan spare mellem 5-20 procent på varmen, hvis temperaturen reguleres i forhold til tid og udendørstemperatur. Der findes forskellige former for automatik, der styrer forbruget, uden at du selv skal huske at skrue op og ned for varmen.


– Sænk temperaturen
Hvis du sænker rumtemperaturen fra for eksempel 21 til 20 grader, kan du spare helt op til 5 procent på varmeregningen.


– Køl og frys
Indstil køleskabet på +5 grader og fryseren på -18 grader og åben kun, når det er nødvendigt og undlad at lade døren stå åbent


– Køb elspareskinner til din computer og dit tv
En elspareskinne er en intelligent stikdåse, som automatisk slukker alle de apparater, du bruger sammen med din computer, dit tv og andet. Du kan typisk spare ca. 150 kr. pr. skinne om året på elregningen


– Skift det gamle fyr/varmtvandsbeholder/varmeveksler ud
Du kan spare helt op til 30 procent på din varmeregning, hvis du udskifter en ældre og udtjent varmeinstallation med en ny. Kontakt din energileverandør eller vvs’er og få en vurdering af din installation.


– Glem forvarmen og husk eftervarmen
Laver du ovnretter til middag, så lad være med at forvarme ovnen. Fyld også gerne ovnen op med flere retter på én gang. For du kan sagtens både stege og bage samtidigt, uden at retterne tager smag af hinanden. Udnyt eftervarmen, og sluk for ovnen 5-10 minutter, før maden er færdig.


– Drop standby
Sluk for de elapparater, du ikke bruger, og undgå unødigt standbyforbrug. En familie bruger i gennemsnit 650 kroner om året på standby. Spild af penge og god energi.


– Fyld maskinerne
Fyld opvaskemaskinen og vaskemaskinen helt, før du tænder, og vask ved lavere temperaturer. Drop kogevasken. 60 °C er nok til at vaske pænt og rent. En kulørtvask kan klares på 40 °C.


Køb f.eks. et sparometer hos Elsparefonden. Der kan du se hvad enheder i hjemmet der bruger meget strøm.


Kilde: Dong Energy

Annonce:
Forrige artikelAmerikansk luftvåben med PS3 supercomputer
Næste artikelSamsung Nexus S – Første Android 2.3
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.