Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: Killzone 3


 


Spilanmeldelse: Killzone 3


Historien i Killzone 3 starter naturligvis ud hvor to´eren slap. Men det er nu, at de nye muligheder i PlayStation move-controller viser sit værd.


Skrevet af Kristian Jakobsen, www.nerfed.dk


 


Da Sony sidste år udgav deres Move-controller var det med det formål at spise sig ind på Wii´s kundegruppe, at præsentere spil til børn, familier og andre med hang til de mere simple spil. Alligevel sidder jeg nu med et af de mest hardcore skydespil til PS3 og kan konstatere, at vi for første gang har et spil hvor move-controlleren for alvor tjener sin berettigelse. Mere om det senere.


Killzone 3 starter ud hvor to´eren slap. Til dem som ikke måtte vide det, så er jorden (og deres allierede) i kamp mod planeten Helghan. De allierede, også kaldet ISA, har invaderet Helghan og slutter 2´eren af med at dræbe Helghasternes leder Visari. Det viser sig dog at være en dårlig ide, idet Visari som i et sidste desperat træk, bombede sin egen hovedstad og satte et storstilet angreb på ISA  igang. Samtidig, som vi kender det fra så mange diktaturstater på moder jord, står rækken af psykopater blot i kø for at overtage Visaris herredømme.


Du behøver ikke at have spillet 2´eren, selvom det kan anbefales, da historien i Killzone 3 er ikke dybere end at man hurtigt er fuldt ud med. Det er dog en fornøjelse at se et skydespil, der trods alt har investeret tid i en spændende og sammenhængende historie, fremfor at det hele bindes op på at skyde alt der rører sig. Killzone 3 bugner med smukke cutscener og historien fortælles indlevende, hvormed man har let ved at indentificere sig med den gruppe soldater man følger.


Et af de punkter som fangede mig mest var fortællingen om magtkampen, der udspiller sig på de bonede gulve i Helghasternes hovedkvarter. Samtlige ledere er dybt ondskabsfulde og da der samtidig er tydelige lighedstræk til det tyske nazi-styre, har man ikke svært ved at lade sig rive med.Bedstemor med slag i


Et kig på titlen fortæller vist alt om at der skal være fuld fart på i spillet ? og det må man sige der er. Fra første til sidste sekund er Killzone 3 som at blive kastet ind i et episk action epos, der konstant fylder dine øjne, ører og sind med overvældende sanseindtryk. Stemningen er med andre ord fantastisk og udviklerne har i sandhed formået at give spillet sjæl. Man føler virkelig med soldaterne, man kan mærke Helghast desperation og ondskab, ligesom kampenes storhed konstant formår at rykke grænserne for hvad man mener disse ISA-styrker skal udsættes for.


Til at underbygge denne stemning har vi en pæn grafisk side, der dog ikke blæste mig helt bagover. Jeg savnede ind i mellem lidt flere farver og skarphed og selvom cut-scenerne er rigtigt flotte, havde jeg nok forventet et lidt større skridt op ad stigen i forhold til Killzone 2. Til gengæld er lyden helt sublim og langt den bedste jeg har oplevet i et skydespil hidtil. Stemmer, skud, eksplosioner, musik, ja alt går simpelthen op i en højere enhed og gøres simpelthen ikke bedre.God variation


Under udviklingen har vi hørt en del om de nye Jet-packs, der ville blive tilgængelige i spillet. Jet-packs er et Helghast udviklet system du monterer på ryggen og dermed kan booste op i luften og svæve fra et område til et andet mens du skyder løs med de påmonterede våben. Hvor jet-packs nok skal blive en succes i mulitplayerdelen, så skuffede det mig, at du i singleplayerdelen kun får lov at bruge jet-packen i en bane. At man har hypet den ny tilføjelse så meget op til release må derfor betegnes som noget af et overkill.


Foruden den ene jet-pack bane byder Killzone 3  på baner, hvor du flyver, kører bil og i en enkelt placeres du ombord på en højhastigheds iscruiser. I mange skydespil føles disse baner som påklistret fyld, der skal strække spiloplevelsen en smule. I Killzone 3 derimod var scenerne underholdende og det gav rigtig god mening at spillet netop på dette tidspunkt i historien skiftede gameplay.Move, NU skal du købe!


I starten af anmeldelsen nævnte jeg move-controlleren, som siden dens udgivelse slet ikke har fået den nødvendige softwaremæssige opbakning. Med Killzone 3 har vi endelig fået en grund til at bruge den ny controller (eller lygten som min kæreste kalder den). At spille Killzone 3 med Move er en noget anderledes oplevelse og det kræver lidt tilvænning. Til at starte med skal jeg erkende at jeg vendte tilbage til den almindelige styring, men noget må have moven alligevel have gjort rigtigt, for efter lidt tid sad jeg som naglet til sofaen, nu blot med move- og navigation controllerne i mine hænder. Når du har lagt den gamle styring bag dig, og det gør du forholdsvist hurtigt, er det simpelthen en herligt forfriskende oplevelse at spille på en ny måde. Styringen er logisk og præcis og spillets indstillinger lader dig justere så styringen passer til dine behov. Udviklerne har lavet lidt ekstra hjælp til move-brugere, hvorved du kan låse sigtekornet på fjenden op på den måde noget lettere ramme ham (dette kan du ikke online). Det varede dog ikke længe før denne funktion var unødvendig da moven er super præcis.


Udviklerne har endvidere lavet et gevær, der integrerer både Move og navigation controllerne i samme gevær. Denne gadget arbejder vi på at få til test i øvrigt.Konklusion


Der er ingen tvivl om at Killzone 3 er super underholdning. Med en spændende singleplayerdel, en rigtig god onlinedel og fremragende Move-support er spillet et must for alle med hang til skydespil og i mine øjne, er Killzone 3 det bedste skydespil til PS3 overhovedet. Det er pompøs underholdning fra start til slut og man keder sig aldrig. Takket være den fantastiske move-styring scorer spillet højeste karakter herfra. Æd bly Helghast scum!


Plus:
Indlevende fortælling, fantastisk lyd, velspillende, genial move-styring


Minus:
Ikke det store grafiske fremskridt siden sidst.


Karakter: 100 % ? extraordinaire


Udgiver: Nordisk Film


Ude den 25. februar til PlayStation 3


Læs flere spilanmeldelser på www.nerfed.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.