Forside Nyheder

YouSee lancerer billig sorthvid tv-pakke


Kampen om tv-markedet bliver yderligere skærpet, når landets største udbyder af kabel-tv, YouSee, i dag lancerer en ny, prisbillig tv-pakke.


Som den første udbyder har selskabet valgt at tilbyde sine kunder en pakke med tv-kanaler, der udelukkende sendes i sorthvid og med mono-lyd.


“Når vi dropper farverne, bliver vi i stand til at tilbyde pakken særdeles billigt i forhold til de eksisterende tv-pakker. Alene ved at skifte fra stereo til mono kan vi halvere dataforbruget til at distribuere lyden, og den besparelse kommer kunderne til gode,” siger afdelingschef Lars Techen Nielsen, YouSee.


Den nye tv-pakke vil indeholde i alt 14 kanaler, herunder bl.a. de lovbestemte public service kanaler fra Danmarks Radio samt de svenske og tyske public service kanaler og lokal-tv. TV2 vil derimod ikke indgå i pakken, fordi Folketinget har besluttet, at den skal blive betalingskanal. I perioder med gunstige atmosfæriske modtageforhold vil pakken desuden indeholde britisk og polsk public service tv.


“På trods af den noget dårligere tekniske billede- og lydkvalitet, er der en række såkaldte late movers, der foretrækker det frem for nutidens flottere og mere farvestrålende billeder i digital kvalitet. Vores fokusgruppe-test har vist, at specielt blandt højtuddannede er der mange, der mener, at sorthvid giver en mere autentisk tv-oplevelse,” siger Lars Techen Nielsen.


I forbindelse med lanceringen opfordrer YouSee Danmarks Radio til at genindføre sorthvid-licensen, som blev afskaffet for fire år siden. Prisen på den nye pakke offentliggøres ved middagstid i dag.


 


Fakta om den ny pakke  • Pakken markedsføres under navnet YouSee Minus. Navnet YouSee Minus er valgt for at signalere, at i dette produkt er selv farverne fraværende.
  • Rent teknisk er der tale om de samme kanaler, som YouSee modtager fra tv-stationerne i normal digital kvalitet. Kanalerne nedskaleres til sorthvid og med en ringere billedopløsning ved hjælp af avancerede encodere på YouSee’s central på Borups Alle i København. Desuden konverteres evt. stereo eller surroundsound til mono og endelig fjernes også tekst-tv.
  • Følgende kanaler indgår i pakken. DR1, DR2, DR K, DR Ramasjang, DR Update, DR HD, Folketings TV, SVT1, SVT2, ARD, ZDF, Lokalt Regional TV, BBC 1* og TVP1*. BBC1 og TVP1 dog kun i tilfælde af godt vejr.
  • YouSee Minus vil kunne modtages af alle tv-apparater på det danske marked samt en lang række udgåede apparater produceret fra 1960 og frem. Ældre tv-apparater uden UHF-modtager vil dog kun have mulighed for at modtage ti kanaler.

 


Kilde: YouSee pressemeddelelse


 


 


A P R I L S N A R


Dette var en YouSee 2011 aprilsnar – viderebragt af recordere.dk


 

Annonce:
Forrige artikelDR HD ventes omdannet til DR 3D
Næste artikelAprilsnar rundtur
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.