Forside Baggrund

På besøg hos Lydspecialisten i Aalborg


 


Recordere.dk er taget på besøg hos Lydspecialisten i Aalborg, en af de efterhånden sjældne special-butikker for lyd.


Jeres udsendte tages af sit job ikke så sjældent til Aalborg. Hvor ofte har jeg ikke taget mig en spadseretur ned af strøggaden Nørregade efter endt job, og lige så ofte har jeg stået med næsen blidt presset mod ruden hos Lydspecialisten, for nu at se hvad de havde at diske op med.


Jeg har ind i mellem såmænd også taget chancen, og gået inden for i forretningen. Når jeg skriver “Taget chancen” skyldes det jo, at de i forretningen har mange spændende ting, og også ting som jeg udmærket vidste, kunne forbedre mit eget setup i en eller anden specifik sammenhæng – og se det kan være farligt for Dankortet.


Nå, men jeg agtede at udsætte mig selv for den helt store prøvelse, nemlig at lave en besøgsartikel til recordere.dk hos Lydspecialisten. Jeg sendte en e-mail til butikken om en forespørgsel, og fik snart svar fra Thomas, som er ejer af forretningen, og svaret, at jeg skulle være så velkommen.


  


I slutningen af november måned tog mit job mig endnu engang til Aalborg, og jeg havde inden da aftalt et besøg. Når jeg tager ud for at lave besøgsartikler er jeg på en eller anden led altid lidt spændt på, hvordan jeg bliver modtaget.


Heldigvis er det sådan, at de virksomheder som jeg indtil nu har besøgt, brænder for HIFI, deres produkter og en stor fortællerlyst. Så jobbet som “Artikelmager” for recordere.dk er den rene svir, for man mødes af mennesker med samme interesse som én selv, og hvor vi alle er ivrige efter at udveksle erfaringer og meninger, og ikke mindst at nyde alt det lækre udstyr som er tilgængeligt ved mine besøg.


Og det var nøjagtig den måde jeg blev mødt, da jeg trådte ind af døren “Hej John, vi har glædet os til dit besøg”.


  


Lydspecialisten må være ret kendt af de lokale HIFI entusiaster, for butikken har ligget på Nørregade i 18 år, og eksistere i bedste velgående med 4 heltidsansatte og en enkelt ansat på halv tid.


Det er et relativt ungt team der møder én i butikken, men det gør bestemt ikke deres erfaringer i HIFI branchen mindre.


Thomas med sin alder på 42 år har været i HIFI omgivelser i 26 år af sit liv. Når der ingen kunder er i butikken, er der en on-going diskussion om alt mellem himmel og jord inden for HIFI, og jeg fornemmer at det måske er med til at højne det interesserede smil som møder en kunde. 


Selve butiksarealet er måske ikke vanvittigt stort, men er meget fornuftigt indrettet ud fra de ærinder, som kunderne typisk har.


  


Et rum er forsynet med LED paneler fra Loewe, og samme sted finder man i øvrigt fra samme fabrikant et meget lækkert “Mediecenter” fra samme high-end fabrikant. 


Selv om jeg stadig er “Plasmaist”, kan jeg nok ikke helt udelukke, at jeg en dag kaster mig over et Loewe panel. Det er i hvert fald stedet hvor man efter mine øjne bør kigge ind, hvis man vil se hvor godt et LED-panel kan tage sig ud. Der forhandles i øvrigt kun Loewe TV.


    


Man havde ved mit besøg netop modtaget den nyeste JVC X30 projektor, som man en af de nærmeste dage med slet skjult stolthed, holder Danmarks premiere på, og med deltagelse af folk fra JVC. Den nævnte JVC projektor er installeret i et dedikeret bio-rum.


Højtalerne her må være ganske bekendt for recordere.dk´s medlemmer, for det er såmænd de seneste modeller fra MK.


Fronthøjtaler setuppet er skjult bag ved lærredet, og dermed opnår man en meget enkelt udseende bio. Når vi ser på det øvrige tekniske udstyr i bioen finder vi bl.a. Oppo, DVDO og Anthem udstyr opsat i et lækkert rack. Ind i mellem kan jeg da godt blive lidt misundelig for de mennesker der har muligheden for at lave et dedikeret bio-rum, for lækkert og meget funktionelt kan det jo opbygges.


Bio-rummet er bestemt et besøg værd for dem der ønsker at se og høre de muligheder der er tilgængelige. Mon ikke også en besøgende kan finde inspiration og detailløsninger, jeg tror det.


  


Noget der trak ret voldsomt i mig var deres stereo rum. For her havde jeg skimtet et par relativt store Audiovector gulvhøjtalere, og et meget kvalificeret stereo setup bestående af CD-afspiller, forstærker, effektforstærkere m.v. fra NAIM. Og da jeg blev plantet i en behagelig sofa lige i “Sweetspot,” blev jeg spurgt om hvilken musik jeg bedst kunne lide.


Efter lidt tankevirksomhed svarede jeg “Dire Straits”. Inden jeg havde set mig om blev den førnævnte gruppe præsenteret lækkert og afslappende på 2 meget vellydende AUDIOVECTOR Si3. Undervejs i lytteforløbet smugkiggede jeg rundt i lokalet efter en mindre, men elegant subwoofer, der var bare ingen.


Jeg kan nok ikke helt erindre et par stereohøjtalere af den størrelse, der kunne gå så dybt i bas. Og havde jeg nu vist hvor godt det lød, og havde jeg nu haft tiden, så havde jeg sikkert taget en del fra min CD-samling med, og så havde jeg vinket begejstret, når gutterne lukkede og slukkede butikken for den dag. I stedet måtte jeg nøjes med at glæde mig over, at Audiovector højtalerne stort set havde samme diskantenhed fra Elac, som jeg selv har der hjemme.


  


Noget som imponerede mig en del var et installeret multirumssystem. Systemet som jeg ikke kendte i forvejen, hedder Nuvo. I de forskellige lokaler var der opsat et “Touch styrepanel” som betyder, at man kan vælge mellem mulighederne i de forskellige opsatte anlæg, og i de enkelte rum.


  


Lydspecialisten importerer i øvrigt et komplet HIFI kabelsortiment med produktnavnet Chord. Et kabel sortiment, som man forventer sig meget af. Og med lidt held, så kan man meget snart bestille kabler, og de øvrige produkter fra internettet, for man arbejder på en helt ny hjemmeside der muliggør on-line køb.


  


Ud over salget fra selv butikken og service herfra, så excellere Lydspecialisten også i installation og montering af komplet lydudstyr i flere virksomheder såsom caféer, natklubber og restauranter. Og her omfatter det typisk setup´s, som er tilegnet rum og dets design, og dermed ret skjulte installationer og højtalere m.v. 


Jeg blev inviteret ud for at med egne ører og øjne, at opleve disse installationer. Den oplevelse kunne desværre ikke presses ind i mit resterende dagsprogram.


  


Jeg skal for resten hilse fra Thomas og fortælle, at man gerne arrangere en kabeldemo aften for recordere.dk´s medlemmer, hvor man bl.a. kan lytte til højtalerkabler. Hvis der er interesse for et sådant arrangement, så må vi lige se på, hvorledes dette kan stables på benene.


En meget stor tak til Stefan, Thomas og Ronni for jeres tid, og engagement i forbindelse med mit besøg hos Lydspecialisten.
 


 

Annonce:
Forrige artikelDR fra januar 2012
Næste artikelSamsung klar med superchip til smartphones og tablets
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.