Forside Nyheder

Ingen iPad 3 i denne omgangNu kan man selv udgive bøger i Apples iBooks-butik


 


Kun få havde håbet på reelle hardware-afsløringer ved Apples pressemøde i dag, og der kom da heller ingen ny iPad 3 eller antydninger af, at der er et TV på vej fra Apple. Til gengæld brugte Apple pressemødet på at afsløre en ny tjeneste, der er en lille revolution i den måde, vi får indhold på vores tablets på.


Rigtig mange iPad-brugere læser bøger på deres iPads på f.eks. Amazons Kindle-app eller Apples egen iBooks-app. Indtil videre har det dog kun været førstnævnte, der har understøttet, at forfattere uden forlagskontrakt har kunnet udgive bøger selv. Og selvom man kan gøre sin bog tilgængelig hos Amazon, har det ikke just været let at gøre bøgerne tilgængelige på Kindle-platformen.


Det forsøger Apple nu at gøre noget ved. På dagens pressemøde fremviste Apple en app til OS X, der giver dig mulighed for at skabe og udgive dine egne bøger i Apples iBooks-boghandel. Det kan betyde, at bogmarkedet nu vil gennemgå samme udvikling som musikbranchen, hvor det i de sidste 10 år er blevet langt lettere selv at udgive sit materiale.


På pressemødet viste Apple også nye tiltag frem til undervisningsbøger, nemlig en slags interaktiv e-fagbog, der skal gøre Apple til en stor spiller i uddannelsessektoren. Et andet tiltag i den sammenhæng er den nye iTunes U-app, der giver let adgang til de universitetskurser , der allerede nu er tilgængelige på iTunes U.

Annonce:
Forrige artikelNu er det meste af Danmark på nettet
Næste artikelFå Hulu Plus på din Android
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.