Forside * Nyheder

Telia bekræfter: Ingen 4G på iPad 3 i Danmark


iPad 3 kommer ikke til at køre på 4G i Danmark eller resten af Europa. I hvert fald ikke i den version, der lanceres om en uge. Medier verden over er i oprør.


Den nye iPad, der bliver lanceret 16. marts i USA og Tyskland, kan ikke køre på danske 4G-frekvenser. Det bekræfter Telias administrerende direktør, Søren Abildgaard overfor Berlingske Business. Han siger: “De frekvenser, der er oplyst, er dem, der er gældende. Vi har ingen informationer om andre frekvenser.” Telia burde som pan-skandinavisk virksomhed være blandt de første i rækken til at få at vide, hvis der kommer en iPad med frekvenser, der understøtter det europæiske 4G-net.


For det er nemlig ikke kun i Danmark, iPad 3 ikke kan køre på 4G-nettet, såfremt Apple ikke lancerer en alternativ model med et andet 4G-modul indbygget. De 4G-frekvenser, man bruger på LTE i hele Europa er 800, 1800 og 2600 MHz, men i USA kører LTE på 700 og 2100 MHz. Det betyder for eksempel, at tyskerne angiveligt ikke kan bruge iPad 3 på 4G, når den udkommer i Tyskland om en uge.


Apple har foreløbig ikke kommenteret på sagen, der har vakt furore i medier over hele verden. Førende teknologimedier som amerikanske SlashGear, britiske The Register, og tyske Handy-Tests skriver alle om problemet. Ifølge Berlingske Business er TDC igang med at undersøge, “hvad der er op og ned” i sagen, så man kan gætte på, at Apple p.t. bliver kimet ned af teleselskaber fra den ganske verden uden for USA, der gerne vil vide, om de får en 4G-version af iPad 3 eller ej.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.