Forside Nyheder

Dolby og Philips tæt på at lancere brilleløs 3D


Dolby og Philips har demonstreret brilleløs 3D, der rent faktisk er værd at se på.


 


Det er rent faktisk muligt at lave brilleløs 3D, der er værd at se på – de første skærme forventes klar i løbet af 2013.


Drømmen om brilleløs 3D er tættere på end man skulle tro. Det er i alt fald hvis vi skal tro denne reportage fra TheVerge.com, der på NAB-messen i Las Vegas har taget et kig på en prototypeskærm fra Dolby og Philips.


De to arbejder på en teknologi, der benytter et lag af bølget plastik til at distribuere billedet på i hele 26 retninger, og det gør skærmen i stand til at præsentere illusionen af 3D uden briller uafhængigt af, hvor tilskuerne befinder sig.


Skal vi tro TheVerge.com, så leverede skærmen et billede, der var skarpt og rent, og det tog åbenbart gutterne et stykke tid at opdage, at de rent faktisk stod foran en 3D-skærm.


Teknologien kræver dog en masse pixel for at levere det skarpe billede, og prototypeskærmen er da også baseret på et QuadHD-panel med hele fire gange så høj opløsning som vores nuværende 1080p-skærme.


Det forlyder, at Philips er klar med de første skærme til forbrugerne engang i 2013. Her på Recordere.dk håber vi på, at kunne stifte nærmere bekendtskab med teknologien på IFA-messen i Berlin til september.

Annonce:
Forrige artikelCanon demonstrerer 4K-skærm
Næste artikelTV 2 på vej med nyt Web-TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.