Forside Nyheder

Tablets overhaler laptops som TV-alternativ


Det er ikke kun på salgstallene, at tablets lige nu er ved at løbe kraftigt fra de bærbare computere. Tablets er nu også den foretrukne platform til at se TV på…altså lige bortset fra fjernsynet, naturligvis.


Det er blevet voldsomt populært at se TV-serier på alle mulige andre platforme end lige TV’et. Vi ser de store, amerikanske TV-serier på alt fra smartphones over tablets til den bærbare computer, hvis vi da ikke streamer dem til vores fladskærm via en AppleTV, en Roku-player eller lignende.


Men taberen i det spil ser lige nu ud til at blive laptoppen. En ny undersøgelse fra mediegiganten Viacom (der bl.a. ejer MTV, VH1 og Comedy Central), viser at tablet’en vinder frem, når det gælder om at se TV-serier på andre platforme end selve TV-skærmen. Sådan er det i hvert fald blandt amerikanerne i storbyerne, for Viacom har nemlig spurgt 2500 TV-seere i Los Angeles og New York om deres vaner. Ifølge undersøgelsen foregår hele 15% af AL den tid, folk bruger på at se TV-shows i fuld længde, nu på tablets. Og det er mere, end folk ser på såvel laptops, smartphones og desktops i følge Viacom.


Et andet interessant faktum ved undersøgelsen er, at 24% af alle dem, der bruger Apples AirPlay-standard til at streame film og musik trådløst med, bruger tablets til at se TV på. Undersøgelsen viser også, at dual-screen-oplevelsen, hvor man interagerer med en app på sin tablet samtidig med at man har sit flad-TV kørende, er voksende i popularitet, især når app’en er relateret til det indhold, man ser på TV’et.

Annonce