Forside IFA IFA 2012

IFA 2012: Flere store 4K TV på vej


LG’s 84″ 4K TV kom til salg i Sydkorea i sidste måned.


 


IFA 2012 ventes at blive det startskudet til flere store TV med 4K opløsning.


4K er den firdobbelte opløsning af 1080P full HD, og dermed mere velegnet til store skærme om det så er projekteret eller TV. Altså forudsat at det kildematriale som benyttes også er 4K, eller har været igennem en god opskalering fra 1080P til 4K.


Men 4K regnes som næste naturlige skridt. Ikke kun for filmfreaks, men fordi skærmene løbende vil blive større og større, og i fremtiden kan stuens TV tænkes anvendt til mange formål og ikke kun ét fuldskærm TV-billede ad gangen.


Den udvikling er fabrikanterne så småt begyndt at forberede sig på. Vi har allerede set forskellige 4K produkter til hjemmet, på CES viste Sony deres 4K-projektor frem og LG demontrerede deres 84″ 4K TV (billedet ovenfor).


Nu forlyder det at både Sony og Toshiba er klar med nye 4K produkter på IFA-udstillingen. Det skriver finansmagasinet Nikkei.


Toshiba vil vise deres nye 84″ 4K TV frem på IFA, et TV der ventes at komme til salg på det europæiske marked i 2. kvartal 2013 til en pris omkring 75.000 kroner. Sony har allerede 4K-projektoren, men skulle være klar med deres første jumbo-TV med 4K på IFA. Sony og Toshiba vil byde på hver deres løsninger til at opskalere (forstørre) almindelig blu-ray (1080P) til 4K.


LG’s 84″ TV er allerede annonceret klar til markedet. Se anden nyhed.


84″ 4K? … Er der plads i hjemmet?

Annonce:
Forrige artikelSpeeder-biken er (næsten) opfundet
Næste artikelLG’s 4K TV rammer Europa i september
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.