Forside Nyheder

“Nu går NHK gennem Nyhavn”


 


NHK benyttede Nyhavn som et eksempel på, hvordan video IKKE skal se ud.


Recordere kan desværre ikke være alle steder på én gang. Knapt havde vi forladt IFA, før to nye tech-messer blev sat i gang, nemlig High-end-messen CEDIA i USA og IBC-messen i Amsterdam. Selvom den sidstnævnte er tæt på, var det ikke muligt for os at være der. Men så var det jo godt, at websitet Engadget havde sendt en mand derned. For ellers havde vi næppe opdaget, at NHK ? det japanske svar på DR, der lige nu presser på udviklingen af 4K- og 8K-TV ? har været en tur i Danmark.


På IBC viste de en demonstration af 8K-videomateriale, der var blevet skudt i 120Hz og derefter vist på en tilsvarende skærm overfor 60Hz-materiale. Det var vist mest for at vise forskellen i rystelser med mere, og måske var det derfor, de havde valgt at vise billeder fra Nyhavn i København (tv.) som ?før?-billede i 60Hz. Enhver ved jo, hvor ?rystet? man kan blive i Nyhavn, enten over de mange fulde svenskere eller de mange fadbamser, man kan nå at indtage på en sommerdag.


Lad os håbe, at Danmark også tager sig pænt ud i 8K/120Hz, når vi engang får lov at købe kameraer og skærme, der kan reproducere virkeligheden på denne måde.

Annonce