Forside Nyheder

Rygte: Panasonic og Sony OLED i 2014


 


Både Panasonic og Sony arbejder på OLED TV, og nu ventes de første klar i foråret 2014.


OLED er en display-teknologi der giver høj kontrast, et stort farverum og optimale betragtningsvikler. Samtidig bruger det mindre strøm, end de nuværende skærmtyper, og skærmene er ultra tynde. Alt dette gør OLED til en teknologi for fremtidens TV, når der lige kommer styr på produktion, pris og holdbarhed.


Det er næppe nogen hemmelighed at koreanerne har førertrøjen på, når det handler om fremtidens TV baseret på OLED-teknologien. Både Samsung og LG har vist deres bud frem på udstillinger, senest på IFA i Berlin i slutningen af august. Ingen af dem er dog på markedet endnu.


Sony og Panasonic er gået sammen om en japansk produktion af OLED displays til store TV, og lægger sig i kølvandet af koreanerne. I begyndelsen sagde de 2015, som et årstal hvor de ventede at være klar, men nu lyder der mere optimistiske toner.


Sony fortæller til Bloomberg Businessweek, at både Panasonic og Sony ventes at være klar med deres OLED TV efter marts 2014.


Men det er jo godt nyt for fans af plasma TV fra Panasonic. Nu er der lagt op til endnu en runde af nye modeller, når Panasonic ventes at løfte sløret på næste store udstilling. Det er CES i Las Vegas til januar, hvor recordere.dk traditionen tro vil være på plads til at rapportere direkte fra messegulvet.

Annonce